Açıköğretim ortaokulu ve lisesi kayıt süresi uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Açıköğretim ortaokulu ve lisesi kayıt süresi uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 10:43

Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) işbirliği ile yürütülen Açık Öğretim Ortaokulu ile Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programları kayıt başvuru süresi, öğrenci adaylarının mazeretleri, başvuru belgesi eksiklerini tamamlamaları ve yoğun başvuru nedeniyle 25 Eylül 2013 gününe kadar uzatıldı.

Haberin Devamı

Programa kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için gereken belgeleri 25 Eylül 2013 günü mesai saati sonuna kadar Anadolu Üniversitesi Köln İrtibat Bürosuna göndermeleri halinde başvurularının kabul edileceği açıklandı.

AÜ Batı Avrupa programları koordinatörü Dr. Atilla Doğan konula ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu programlar Avrupa ülkelerinde yerleşik vatandaş, soydaş ve Türkçe bilen herkese öğrenimlerini tamamlama ve bir üst okula gitme olanağı sağlamaktadır. Batı Avrupa'da bulundukları ülkelerde lise dengi bir okulu mezun olmayan dolayısıyla üniversiteye gitmeye hak kazanamamış gençlerimiz için Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı önemli bir hizmet olarak değerlendirilmelidir. Bu liseyi tamamlayan öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu Türkiye'de örgün eğitim yapan fakültelere veya Avrupa'da açık ve uzaktan öğretim yapan fakültelere devam ederek, eğitim kariyerini geliştirmektedir. Açıköğretim Lisesi Batı Avrupa Programına kayıt olmak için Batı Avrupa'da ikamet etmek, en az ortaokul mezunu olmak veya genel liselerin ara sınıflarına denk gelen bir eğitim almış olmak gerekmektedir. Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programlarına kayıt yaptırmak isteyen adayların Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosuna başvurmaları gerekmektedir."

Haberin Devamı

Kayıtların yürütülmesinde sorun yaşanmaması için Köln'de bulunan Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu ile irtibata geçilmesi, bap@anadolu-uni.de eposta adresine ad, soyad ve telefon numarası ile hangi bölüme başvurulacağını belirtip, Başvuru Kılavuzu ve Başvuru Formu isteyebilir. 25 Eylül 2013 gününden sonra kayıt başvurusu kabul edilemeyeceğinden, adayların bu süreyi geçirmemeleri gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!