AB, konutta mülk zengini

Güncelleme Tarihi:

AB, konutta mülk zengini
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 16:16

Avrupa BirliÄŸi’nin resmi araÅŸtırma ve istatistik kurumu Eurostat’ın 2014 yılına ait raporunda, AB üye ülkeleri ile BileÅŸik Krallık’ ta ortalama yüzde 59.3’ü müstakil evde oturduÄŸu ifade edildi.Â

Haberin Devamı

Avrupa Birliği’nin resmi araştırma ve istatistik kurumu Eurostat’ın 2014 yılına ait raporu açıklandı.

Rapora göre; 27 AB üyesi ülkede ile Birleşik Krallık’ta, halkın ortalama yüzde 59.3’ü müstakil evde, yüzde 40’ı ise toplu konutta ikamet ediyor. Yine ortalama olarak halkın yüzde 70.1’i kendi mülkünde, yüzde 29.9’u ise kirada otururken, halkın yüzde 17’si de hane nüfusuna yetersiz ve küçük konutlarda ikamet etmek zorunda kalıyor.

Bu arada, Birleşik Krallık‘ta halkın yüzde 84.7’si, Hırvatistan’da ise 80.8’i müstakil bir evde oturuyor.

Bu ülkeleri yüzde 77.6 ile Belçika, yüzde 77.1 ile Hollanda, 72.7 ile Kıbrıs Rum Yönetimi ve yüzde 70.3’le Slovenya izliyor.

Kendi mülkünde oturan ülke halklarının içinde Romanya, yüzde 96.1 ile birinci sırada bulunurken; Avusturya yüzde 57.2, Almanya da yüzde 52.5 ile son sıralarda yer aldı.

Eurostat’a göre; siyasetin en zor kısımlarından birisi olan herkese ikamet edebileceği bir konut sağlamak ilkesi, maliyet ve kaliteyi de birlikte getiriyor.

2014 yılında AB üyesi ülkelerde yaşayanların yüzde 11.4’ü daha pahalı ikamet etmek zorunda kaldı. Bahsi geçen kitle, gelirlerinin yüzde 40’ını konut için harcamak zorunda kaldı.

AB’Lİ FİRMALAR ‘ONLINE’ SATIŞI BENİMSEDİ

Eurostat tarafından 2014 yılına ait ‘E-Commerce’ raporu da açıklandı. Raporda, AB ülkeleri içinde faaliyet gösteren her 5 firmadan birisinin, internet üzerinden ‘online’ satış yaptığı, her 10 firmadan birisinin de, bir başka AB üyesi ülkeye aynı şekilde satış yaptığı belirtildi.

Rakamlara göre 2014 yılında AB ülkelerinde kayıtlı ticaret yapan şirketler, cirolarının yüzde 17’sini online satışla elde etti.

Üye ülkeler içinde en çok online alışveriş yapan Avusturya ülkedeki şirketlerin yüzde 68’i ile ilk sırayı alırken, ikinci sırada Çek Cumhuriyeti yüzde 56 ile yer aldı. İrlanda ise toplam cirolarda yüzde 37 ile en büyük dilimi aldı.

AB’Lİ VATANDAŞLAR ONLINE SATIŞI SEVDİ

Öte yandan, aynı raporda her iki AB’li vatandaştan birisinin 2015 yılında online alışveriş yaptığı belirtildi. 2007 yılında yüzde 30 olan internet alışverişi oranı 2015 yılının son aylarında yüzde 53’e yükseldi. İnternet üzerinden en çok giyim ve spor malzemeleri yapıldı.

Yaşları 16 ilâ 74 arasında değişen AB vatandaşlarının büyük bölümü internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih ettiklerini açıklarken, online alışverişi tercih etmeyenlerin yüzde 75’i kendi gözleriyle görüp, elleriyle tuttukları alışverişi tercih ettiklerini belirtti.

Bahsi geçenlerin yüzde 27’si ise, internet üzerinden alışverişe güvensiz olduğu ve bilgilerinin başkalarının eline geçmesinden endişe ettikleri için sıcak bakmadıklarını ifade ederken, online alışverişçiler ise, herhangi bir problem yaşamadıklarını söyledi.

Online satışta Birleşik Krallık yüzde 81 ile birinci, Danimarka yüzde 79’la ikinci, Lüxemburg ise yüzde 78 ile üçüncü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!