Flaş... Flaş... Efsane futbolcu koronaya yenik düştü

Güncelleme Tarihi:

Flaş... Flaş... Efsane futbolcu koronaya yenik düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2020 15:03

Irak futbolunun efsanesi Ahmed Radhi, sekiz gün önce yakalandığı corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. 56 yaşındaki Radhi, ülkenin katıldığı tek Dünya Kupası'ndaki tek golünü atan isimdi.

Haberin Devamı

Irak’ın tarihinde katıldığı tek Dünya Kupası’ndaki tek golü kaydeden eski futbolcu Ahmed Radhi, korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. 56 yaşındaki efsane futbolcu, 8 gündür virüsle mücadele ediyordu.Irak'ın tarihinde katıldığı tek Dünya Kupası'nda attığı golle meşhur olan eski futbolcu Ahmed Radhi yeni tip Korona virüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. 56 yaşındaki Radhi hastalığa sekiz gün önce yakalanmıştı.

Flaş... Flaş... Efsane futbolcu koronaya yenik düştü
56 yaşındaki Radhi’nin, hastalığı kapmasından sekiz gün sonra Bağdat’ta hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.Bağdat’taki Numan Eğitim Hastanesi’nin Başhekimi Salah al Izzi, ünlü futbolcunun dün gece durumunun stabil olduğunu, ailesi ve sağlık bakanıyla telefonda görüştüğünü ancak bu sabah yaşamını yitirdiğini söyledi. Buna göre Radhi oksijen maskesini çıkararak odasında tuvalete gittiği sırada bayıldıktan sonra yaşama döndürülemedi.
Flaş... Flaş... Efsane futbolcu koronaya yenik düştü
1986 yılında, Irak’ın tarihte katıldığı tek Dünya Kupası’nda attığı tek golü Belçika’ya karşı kaydeden Radhi, ülkenin milli takımıyla iki Arap turnuvasında da kupa kaldırmıştı. 1988’de yılın Asyalı oyuncusu seçilmiş, 1999 yılında yapılan bir sıralamada da Asya’nın dokuzuncu en iyi oyuncusu olarak nitelenmişti. Bir dönem siyasete atılan Radhi’nin ismi, Irak futbol sendikasının başkanlığı için geçiyordu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!