8 Aralık’ta tüm cep telefonlarına uyarı mesajı gelecek

Güncelleme Tarihi:

8 Aralık’ta tüm cep telefonlarına uyarı mesajı gelecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2022 11:33

8 Aralık, Almanya çapında bu yılın uyarı günü olarak belirlendi. Amaç, acil durumda mevcut tüm kanallardan organize uyarı mesajları yayımlamak. Bu yıl sisteme cep telefonları da dahil edildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da ülke çapında ilk uyarı günü 10 Eylül 2020’de gerçekleşti. Ülkedeki tüm uyarı cihazlarının test edilmesi gerekiyordu. Ancak uygulama başarılı olamadı. Uyarı uygulamalarına mesajlar yarım saat geç geldi. Berlin’de sirenler hiç çalmadı. Bunun üzerine Federal İçişleri Bakanlığı uyarı gününü geçen yıl tamamen iptal etmek zorunda kaldı. O sırada projeden sorumlu olan Horst Seehofer’in (CSU) gerekçesi, BBK’nın (Federal Afet Yardım ve Halkı Koruma Dairesi) hâlâ ‘kapsamlı bir test ortamı’ üzerinde çalışıyor olmasıydı. Yeni sirenlerin takılması, var olanların ise onarılması gerekiyordu. Ayrıca geçen yıl sel felaketinden hareketle, acil bir durumda en iyi şekilde hazırlanabilmek ve mümkün olduğunca çok insanı erkenden uyarabilmek için sistem genel olarak iyileştirilecek ve daha verimli hale getirilecekti. Bu yıl çalışmalar ilerledi. Yeni cep telefonlarındaki hücre yayını (Cell Broadcasting) sisteme entegre edildi.

Haberin Devamı

8 ARALIK’TA TEST EDİLECEK
Almanya’da ‘Genel Uyarı Sistemi’ tüm yenilikleri ve uyarı cihazlarını kontrol etmek için 8 Aralık’ta test edilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) “Yeni sistemlerin gerektiği anda kullanılması ve işliyor olması için test edilmesi, ayrıca vatandaşların da bu sisteme uyabilmesi için zaman gerekiyor” dedi. Uyarı gününde, saat tam 11.00’de radyo ve televizyon istasyonları, billboard’lar, sirenler ve ilgili uyarı uygulamaları da dahil olmak üzere ilgili tüm acil servisler ve yetkililer mevcut tüm uyarı cihazlarını etkinleştiriyor. Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi’nin (BBK) resmi uyarı uygulamasının adı NINA. Ancak 8 Aralık’ta yeni olan şey daha önce de belirtildiği gibi hücre yayını olarak adlandırılan servis. Bu sistem yardımıyla o sırada bir vericinin yakınında bulunan tüm vatandaşlara cep telefonu üzerinden mesaj gidecek. NINA’nın aksine sadece akıllı telefon kullanıcılarına değil, cep telefonu olan tüm vatandaşlara ulaşılabilecek.

BAKMADAN GEÇME!