5’inci yıla özel ‘Lale Festivali’

Güncelleme Tarihi:

5’inci yıla özel ‘Lale Festivali’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 10:36

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve MoscheeForum iş birliği ile ilki düzenlenecek olan ‘Lale Festivali’nin yoğun bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

DİTİB Köln Merkez Camii’nin ibadete açılışının sene-i devriyesi vesilesiyle, 09-12 Haziran 2022 tarihleri arasında cami yerleşkesinde ‘Lâle Festivali’ düzenleniyor.
MoscheeForum Direktörü Murat Şahinarslan, Köln’e bu güzelliği tanıtmak için ilk defa Lale Festivali ile bir dizi etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Festivalle ilgili açıklama yapan Şahinarslan, “Köln Merkez Camii’nin 9 Haziran 2017 tarihinde ibadete açılışının üzerinden 5 yıl geçmesi vesilesiyle bir dizi etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu tarih, ayrıca hem Almanya’da yaşayan Müslümanlar için hem de Alman kamuoyu için özel bir tarihtir. Bugüne özel bir etkinlik düzenlemek istedik. Köln şehrimiz ilk defa böyle bir festivale ev sahipliği yapacak” dedi.

5’inci yıla özel ‘Lale Festivali’
BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLENECEK
Lalenin, İslam sanat ve kültürünün ana öğelerinden biri olduğunu söyleyen Şahinarslan, “Avrupa’nın en çoğulcu ve uyum şehri unvanına sahip Köln ve kalbinde taşıdığı camimize ancak lale simgesinin yakışacağını düşündük. Kardeşliği, barışı ve dostluğu simgeleyen önemli bir figür olduğu için de festivale ‘Lale’ adını verdik. Bu vesileyle doğa güzelliği lalenin 120 çeşidini Köln’de tanıtmış olacağız. Festival kapsamında eğitim, kültür, sanat, edebiyat, müzik ve spor alanlarında çocuklar ve aileler için her gün farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca çeşitli tanıtım stantları, oyun alanları ve Türk mutfağının lezzetli yemeklerinin yer alacağı stantlar da yer alacak” diye konuştu. Festival boyunca çeşitli etkinliklerin yanı sıra tasavvuf musikisi konserlerinin de icra edileceğini belirten Şahinarslan, çocuklar başta olmak üzere tüm aileleri etkinliklere katılmaya davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!