5. Tiyatro Köprüsü Festivali final yaptı

Güncelleme Tarihi:

5. Tiyatro Köprüsü Festivali final yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2022 13:35

Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen 5. Tiyatro Köprüsü Festivali, İstanbullu Moria Grubu ve Hamburg’dan kanun üstadı Turan Vurgun ile piyano virtüözü Eda And’ın da dahil olduğu ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’ müzikaliyle final yaptı.

Haberin Devamı

ALMAN makamlarının festivale davet edilen Moria Grubu’nun üç üyesine son anda vize vermemesi nedeniyle, sadece Burçak Karaboğa ve Ahval Ateş’in gelebildiği grubun yardımına Turan Vurgun ve Eda And koştu. İkili fazla zaman olmamasına rağmen, çok kısa bir ses provasıyla Nazım Hikmet’in eserinden derlenen müzikali sahnelediler. Kapanış müzikaliyle aynı zamanda geçen sene hayatını kaybeden ve önceki festivallere büyük emeği geçen yazar, çevirmen Ümit Güney anıldı.

5. Tiyatro Köprüsü Festivali final yaptı
Hamburg Eyalet Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle festivali düzenleyen Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, festivale gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını ifade ederek, “İzleyicilere çok teşekkür ediyorum. Seneye festival formatını biraz değiştireceğiz. Ödüllü festival şeklinde yapmayı planlıyoruz. Uzmanlardan ve izleyicilerden oluşturacağımız bir jüri, en çok beğenilen katılımcıyı seçecek. Ödül miktarı 5 bin euro olacak” dedi.
5. Tiyatro Köprüsü Festivali final yaptı
Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay

BAKMADAN GEÇME!