41 yaşında Bundesliga'ya veda ediyor

Güncelleme Tarihi:

41 yaşında Bundesligaya veda ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2020 15:00

BUNDESLİGA'da kalması artık çok zor görünen Werder Bremen yarın sezonun son maçına çıkıyor. Yeşil beyazlıların 41 yaşındaki golcüsü Claudio Pizarro takımının Köln ile oynayacağı maçla 21 yıldır futbol oynadığı Bundesliga'ya veda edecek. Perulu 1999 yılından beri Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen, Köln ve B. Münih takımlarında oynadı. Toplam 489 lig maçına çıktı. 197 gol attı.

Haberin Devamı

Memleketi Peru'nun Alianza Lima takımında oynadığı sırada W. Bremen tarafından keşfedilen Pizarro, yeşil beyazlılar forması altında 109 gol attı. İki sezon İngiliz ekibi Chelsea'de oynayan Pizarro en büyük başarılarını da 2001-2007 ile 2012-2015 yılları arasında Bayern Münih'de oynarken elde etti.

5 kez DFB Kupası, 6 kez Bundesliga Şampiyonluk Kupası ve bir kez de Şampiyonlar Ligi Kupası kaldırdı.
Pizarro son maçını daha önce formasını giydiği Köln'e karşı oynayacak. Werder Bremen galip gelir ve Düsseldorf da yenilirse yeşil beyazlılar iki baraj maçı oynayacak. İkinci Ligi üçüncü bitiren takımla yapılacak baraj maçları temmuz ayına sarkacak. Bu durumda 30 Haziran'da sözleşmesi sona erecek olan Pizarro, her iki maçta oynayabilmesi için Werder Bremen ile bir haftalık sözleşme uzatmak durumunda kalacak.

BAKMADAN GEÇME!