4 yıl geçti katili hala bulunamadı

Güncelleme Tarihi:

4 yıl geçti katili hala bulunamadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 15:14

Almanya'nın başkenti Berlin’de dört yıl önce öldürülen Burak Bektaş’ın katilinin bugüne kadar tespit edilip yakalanamaması, yürüyüşle protesto edildi.

Haberin Devamı

Burak Bektaş’ın 5 Nisan 2012’de silahla vurulduğu Neukölln Hastanesi yakınlarındaki caddede buluşan yaklaşık 400 kişi, Türk gencin öldürüldüğü noktaya çiçek bıraktıktan sonra Ringbahnstr sokağına kadar yürüdü.       

Bektaş’ın aşırı sağcı bir cinayete kurban gittiğini düşünen ve Alman makamlarının ırkçığın üzerine gitmemesini eleştiren göstericiler, cinayetle ilgili yeni bir ekip görevlendirilmesini ve yeni bir soruşturma yapılmasını talep etti.     


4 yıl geçti katili hala bulunamadı


İKİ CİNAYETİ ARAŞTIRIN

Yürüyüşe, Federal Meclis Başkanvekili ve Sol Parti milletvekili Petra Pau, Sol Parti Berlin Eyalet Parlamentosu milletvekili Hakan Taş’ın yanı sıra ırkçılıkla mücadele eden Alman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda Türk ve Alman katıldı.

Haberin Devamı

Göstericiler, yürüyüş boyunca, üzerinde ‘Burak Bektaş’ı kim öldürdü’, ‘Neukölln Nazi çevreleri soruşturuldu mu’, ‘Cinayetler aydınlatılsın, başka kurban istemiyoruz’ yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüş sırasında yapılan konuşmalarda, Neukölln semtinde 20 Eylül 2015’te aşırı sağcı bir zanlı tarafından vurularak öldürülen İngiliz vatandaşı Luke Holland cinayetiyle, Bektaş cinayeti arasında paralellik bulunduğu belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!