Güncelleme Tarihi:
Sağlık, kalite ve inovasyon odaklı yaklaşımıyla Pınar Süt, Türkiye’nin ilk ve orijinal labnesi olan Pınar Labne’yi 1984 yılında ihracat ürünü olarak üretip 1985 yılında Türkiye ile tanıştırdı. 2024 yılında toplam 34 ülkeye ihraç edilen Pınar Labne, 8 yeni pazara girerek Fransa, İsviçre, İrlanda, Finlandiya Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan ve Bosna Hersek’e ihraç edilmeye başlandı. Merhum Selçuk Yaşar’ın vizyoner bakış açısı ve inovasyona olan inancıyla Türkiye’nin Pınar Labne ile tanıştığını belirten Yaşar Holding Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Türkiye labne pazarında yüzde 26.4’lük ciro payı ile lider olduklarını söyledi. Pınar Labne’nin farklı çeşitleriyle ister kahvaltıda isterse yemek ve tatlılarda tüketilebildiği, birçok şefin özel tariflerinde Pınar Labne’yi tercih ettiğini aktaran İdil Yiğitbaşı, şunları söyledi:
‘TÜRK LABNESİ KAVRAMINI YARATTIK’
“Pınar olarak 1984 yılında, bazı Ortadoğu ülkelerinde açık satılan bir süt ürünü için AR-GE departmanımızın uzun süren çalışmalarıyla bir reçete geliştirdik. ‘Labne’ ismini vererek önce Körfez ülkelerinde, 1985 yılında da Türkiye’de tüketicilerin beğenisine sunduk. Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde ‘Türk Labnesi’ kavramını yarattık. Uzun yıllara dayanan tecrübeyle üretilen Pınar Labne, lezzeti ve kıvamıyla labnenin Türkiye’deki standartlarını belirledi. Kahvaltıların yanı sıra, tatlılar başta olmak üzere, mezeler, salatalar ve kanepelerde de yaygın bir kullanım alanı var. Sadece yetişkinler ya da çocuklar tarafından değil, bebeklerin beslenmesinde de doktor tavsiyesiyle tercih ediliyor. Orijinal lezzetiyle yıllardır tüketicilerin ilk tercihi olan Pınar Labne ailesine, gerçekleştirdiğimiz Ar–Ge çalışmaları sonucunda önce çikolatalı ve organik çeşitlerini kattık. Ardından da 40’ıncı yılımıza özel olarak Türkiye pazarına frenk soğanlı&sarımsaklı, kurutulmuş domatesli ve laktozsuz çeşitlerini de sunduk. Pınar Süt olarak süt ve süt ürünleri alanında ülkemizi yeniliklerle tanıştırmaya ve lezzetlerimizi dünyaya ulaştırmaya devam edeceğiz.”