22 kişi gözetim altında

Güncelleme Tarihi:

22 kişi gözetim altında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 12:23

İspanya'da Ebola virüsü taşıyan hasta sayısı bir olarak açıklanırken, tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan şüpheli vakaların sayısı 21'e çıktı.

Haberin Devamı

Madrid'deki Carlos III hastanesinde bulunan ve Ebola virüsü taşıdığından şüphelenilen 18 kişiden sadece birinde virüse rastlandı. 5 Ekim'de hastaneye kaldırılan hemşire Teresa Romero'nın Ebola virüsü taşıdığı belirlendi. Diğer hastalara yapılan testlerde negatif sonuçlar çıktı.

İspanya'da dün alarm verilmesine yol açan olayda, Air France'ın Paris-Madrid seferinde fenalaşan ve Madrid Adolfo Suarez-Barajas havaalanından özel ambulansla Carlos III hastanesine götürülen Nijeryalı yolcuya ilk Ebola testinin yapıldığı ve negatif sonuç alındığı bildirildi. Hastane yönetimi tarafından basına verilen bilgide, Ebola testinin Nijeryalı yolcuya 72 saat sonra tekrarlanacağı açıklandı.

Ayrıca, Kanarya Adaları'nın Tenerife kentindeki La Candelaria hastanesinde de Ebola virüsü bulaştığı şüphesiyle üç kişi gözetim altında tutuluyor. Kanarya Adaları'ndaki şüpheli vakaların hepsi Afrika'dan seyahat eden ve uçakla buraya gelirken ateşi çıkan yolculardan oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!