2,5 milyon öğrenci ders başı yapacak

Güncelleme Tarihi:

2,5 milyon öğrenci ders başı yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 17:23

KRV’de okullar başlıyor, okula başlayacak mülteci öğrencilerin sayısı net değil.

Haberin Devamı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde okullar yarın açılıyor. Eyalet hükümeti ise ne kadar mülteci çocuğun okula başlayacağını açıklayamıyor.

KRV Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann ders yılı başlangıcı münasebetiyle mutat olarak düzenlediği basın toplantısında şu anda tam olarak ne kadar öğrencinin normal sınıflara ne kadarının ise hazırlık sınıflarına gideceği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Büyük şehirlerde mültecilerin daha yoğunluklu olarak yerleştirildikleri yerlerde okullarda hazırlık sınıfları oluşturulabilecek yeterli öğrenci sayısı mevcut.

Buna mukabil kırsal bölgelerde ise daha az mülteci öğrenci olduğu için öğrencilerin normal sınıflarda derse başlamaları bekleniyor.

Löhrmann, 2,5 milyon öğrencinin ders başı yapacağı eyalette okula başlayacak olan mülteci çocukların hala istisna olduğunu ifade ediyor. Okullarda ise sıkışıklık olacağı gerekçesi ile yeni derslik oluşturulması konusunda hükümete baskılar artıyor. Öğretmenler sendikaları ise bakandan mülteci çocuklar için daha fazla öğretmen işe almasını istiyor.

Haberin Devamı

Baskılar karşısında Löhrmann yaz tatili başlangıcında ek olarak 310 yeni öğretmeni işe alacaklarını duyurduklarını hatırlattı. Muhalefet partileri ve öğretmenler sendikası ise bu rakamı gerekenin çok altında bulduklarını ifade ederek baskıları artırıyor. Bakan Löhrmann ise bu tepkilere karşılık mülteci öğrenci sayısının artması durumunda tekrar öğretmen alacaklarını bildirmekle yetiniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!