10. YILA ÖZEL KUTLAMA

Güncelleme Tarihi:

10. YILA ÖZEL KUTLAMA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 10:44

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-İHK) kuruluşunun 10’uncu yılını, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlediği törenle kutladı...

Haberin Devamı

Törene AB Bakanı Volkan Bozkır, Almanya’nın uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Alman içişleri ve ekonomi bakanlığı müsteşarları, Berlin Çalışma Bakanı Dilek Kolat, sağlık müsteşarı Emine Demirbüken, Türk Alman Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı Michelle Müntefering, Yeşiller milletvekili Özcan Mutlu, Ekin Deligöz, SPD milletvekili Gülistan Yüksel de katıldı.

‘ALMANCI ÇOCUĞU’YUM

Berlin büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, işadamlarını iki ülke arasında gerçek köprü kurucuları olarak niteledi. Kendisinin de bir ‘Almancı çocuğu’ olduğunu anlatan Karslıoğlu, “Şimdi bu manzaralar değişti. Benim zamanımda bu manzaralar yoktu. Bu değişen manzara beni duygulandırıyor” dedi.

DOSTLUK İÇİN...

TD-İHK Başkanı Rolf A. Königs, “Türk Alman dostluğu için yoğun çalışacaklarını vurguladı. Bakan Özoğuz, işadamlarının bir araya gelmesini kutladı ve bu yıl çalışmasının ağırlık noktasının meslek eğitimi olduğunu söyledi.

AB Bakanı Volkan Bozkır, Almanya ile Türkiye’nin dost olmaya mecbur iki ülke olduğunu vurguladı. AB sürecinin Türkiye için çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Volkan Bozkır, Türkiye bu süreçten mahrum bırakılırsa, bundan Avrupa’nın zarar göreceğini belirtti ve “Biz Almanya’ya güveniyoruz” dedi.

10. YILA ÖZEL KUTLAMA


PİYANOYLA TÜRKÜ SÖYLEDİ

Haberin Devamı

Kutlamaya caz sanatçısı Hollanda doğumlu Karsu Dönmez şarkılarla renk kattı. Türk halk müziği parçalarını piyanoyla yorumlayan, Sezen Aksu ve Barış Manço’nun şarkılarını farklı bir yorumla seslendiren Karsu Dönmez, sahneye hakimiyetiyle de gecenin yıldızı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!