Avrupa ligleri

Güncelleme Tarihi:

Avrupa ligleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Şota fırtınası

Hollanda Ligi'nde Ajax ve Şota fırtınası dinmek bilmiyor. Sezon başında Trabzonspor'dan Ajax'a transfer olan Şota, takımının önceki gece oynadığı ve 2-0 kazandığı Fortuna Sittarda maçında çok şık bir gol attı. Gürcü futbolcu kısa sürede Ajaxlı taraftarların sevgilisi oldu.

İNGİLTERE LİGİ

İngiltere Süper Ligi'nde M.United, Blackburn karşısında aldığı 4-0'lık galibiyetle en yakın rakibinden 3 puan önde liderliğini sürdürdü.

İTALYA LİGİ

Inter, namağlup liderliğini sürdürüyor. Vicenza'yı 3-1'le geçen mavi siyahlılar, galibiyete Simeone'nin iki ve Ronaldo'nun bir golü ile ulaştı.

HOLLANDA LİGİ

Şota'lı Ajax, F. Sittard'ı 2-0 yendi ve puanını 46'ya yükselterek, liderliğini sürdürdü. PSV Eindhoven'in 37, Vitessse'nin 35 puanı var.

ALMANYA LİGİ

Geçtiğimiz sezon 2. Lig'den gelen Kaiserslautern, Hamburg'u 2-1 yendi ve 39 puanla liderliğini korudu. İkinci B.Münih'in ise 35 puanı var.

İSPANYA LİGİ

Celta Vigo'yu 3-1 yenen Real Madrid 31 puanla zirvedeki yerini korudu. Atletico Madrid ise, Deportivo ile 2-2 berabere kaldı.

FRANSA LİGİ

Monaco, 2-0'lık Chateauroux galibiyetinden sonra Fransa Ligi'nde liderlik koltuğuna oturma başarısını gösteren dördüncü takım oldu.

Golcü Kubilay

Eski G.Saraylı Kubilay Türkyılmaz, İsviçre 1. Futbol Ligi gol krallığında 13 golle ikinci sırada yer alıyor. Takım arkadaşı Moldovan'ı 3 gol geriden takip eden Türkyılmaz, son haftalardaki üstün formu ile dikkat çekiyor. İsviçre 1. Ligi gol krallığı yarışmasında son durum şöyle: 1-Viorel Moldovan (Grasshoppers): 16 gol, 2-Kubilay Türkyılmaz (Grasshoppers): 13 gol, 3-Shabani Nonda (FC Zurich): 12 gol.

Amoruso'nun ayağı kırıldı

İtalya'nın ünlü kulübü Juventus'un forvet oyuncusu Nicola Amoruso'nun ayağı kırıldı. Juventus'un AC Milan ile oynadığı ve 1-1 berabere biten maçın 30. dakikasında Lessandro Costacurta ile çarpışan Amoruso, sahayı sedye ile terk etti. Juventus Teknik Direktörü Marcello Lippi, bu futbolcunun sahalara ne zaman geri döneceğini bilemediğini ve olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!