Avrupa Ligleri

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Ligleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Monaco penaltılarla

Fransa lig Kupası'nda Auexerre ile golsüz berabere kalan Monaco penaltı atışları sonunda 5-4'lük üstünlükla yoluna devam etti. Lens ise 2. Lig temsilcisi Touluse'a 3-2 yenilip elendi.

FRANSA Lig Kupası'nın birinci ayağı ilginç sürprizlere sahne oldu. birinci lig takımlarından Lens, ikinci lig temsilcisi Touluse'a 3-2 yenilip ilk turda kupaya veda ederken, Monaco ancak penaltı atışları sonunda yoluna devam edebildi.

Auxerre ile Monaco arasındaki mücadelesinin normal süresi ile uzatma dokikaları 0-0 berabere sonuçlandı. Penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük sağlayan Monaco turu geçen taraf oldu.

Bir başka ilginç mücadele de Strasbourg ile Metz arasındaydı. 0-0 berabere biten bu maçın penaltı atışları da hayli kısırdı. Atışlar sonunda Strasbourg 2-0'lık üstünlükle rakibini saf dışı bıraktı.

Sonucun penaltılarla belirlendiği bir başka mücadele ise Le Mans Chateouroux karşılaşmasıydı. 1-1 berabere biten karşılaşma sonunda Chateouroux 6-5'lik üstünlükle turu geçmeyi başardı. Fransa'nın güçlü takımlarından PSG hayli zorlanmasına karşın Creteix'i 4-3 yenerek yoluna devam etti. Fransa Kupası'nın diğer karşılaşmalarında alınan sonuçlar ise şöyle: Troyes- Bordeaux: 0-1, Red Star- Nimes: 4-2, Lyon- Amiens: 3-1, Louhans-Nancy: 0-1, Niort-Guerynon: 0-1, Sochaux-Rennes: 2-0.

Deportivo zirveyi bırakmıyor

AVRUPA'nın en ilgi gören liglerinden biri olan İspanya Ligi'nde La Coruna Deportivo zirveyi bırakmıyor. Bu hafta Espanyol deplasmanından golsüz beraberlik çıkartan Deportivo puanını 37'ye yükselterek zirvedeki yerini korudu. Espanyol karşısında daha üstün bir futbol sergileyen konuk Deportivo özellikle Hollandalı golcüsü Roy Makaay ile girdiği gol pozisyonlarından yararlanamayınca tek puana razı oldu. İspanya'da Deportivo 19 maç sonunda 37 puanla liderliğini sürdürürken, 31 puanlı Zaragoza ile 30 puanlı Barcelona bu ekibi izliyorlar.

Manchester yıkıldı

FIFA Dünya Kulüplerarası Dünya Şampiyonası'nda ikinci maçına çıkan Kıtalararası Dünya Şampiyonu Manchester United, Vasco De Gama'ya 3-1 yenilerek çeyrek final şansını yok denecek kadar azalttı.

BREZİYA'da devam eden FIFA 1. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'nda B Grubu'nda ikinci maçlar sonunda futbolseverler, efsane Manchester United'ın yıkılışına tanık oldu.

Rio De Janeiro kentinde yapılan oynanan maçta ev sahibi ülkenin şampiyonu Vasco De Gama, geçen yılın Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Kıtalararası Kulüpler Dünya Şampiyonu İngiltere'nin Manchester United takımını 3-1 yendi. Gruptaki diğer maçta da Kuzey ve Orta Amerika Şampiyonu Meksika'nın Necaxa takımı da Okyanusya Şampiyonu South Melbourne SC takımını aynı sonuçla geçti.

Maçta İngiliz ekibini yıkan isim, iki gol atan ve ilerlemiş yaşına rağmen sahada yıldızlaşan Brezilyalı Romario oldu. Evsahibi ekibin ilk iki golü 23. ve 26. dakikalarda Romario'dan gelirken 42. dakikada Edmundo üçüncü golü kaydetti. Cezalı Beckham ve menajeri Alex Ferguson'dan yoksun olarak sahaya çıkan Manchester'ın tek golü 81. dakikada Butt'dan geldi.

Vasco De Gama, böylece puanını 2 maçta 6'ya çıkararak grupta ilk iki sırada yer almayı garantiledi. 1 puanda kalan M.United'ın şansı ise hayli azaldı. İki grupta 8 takımın katılmasıyla gerçekleştirilen şampiyonanın 5. gününde, 11 Ocak Salı günü sabaha karşı, Sao Paolo kentinde yapılacak (A) Grubu'nun 3. ve son maçlarında, Real Madrid (İspanya)-Raja Casablanca (Fas) ve Corinthians (Brezilya)-El Nassr (Suudi Arabistan) karşı karşıya gelecek.

YAŞLI KURTLAR ADALIYI DEVİRDİ

Vasco De Gama'nın dünya çapında ünlü yıldızları Romario ve Edmundo, önceki gece oynanan maçta Manchester United'ı deviren iki isim oldu. Maçta iki dakika arayla iki gol birden atan Romario oynadığı mükemmel futbolla gençlere taş çıkartırken, Edmundo da İngiliz ekibine son darbeyi vuran isim oldu.

UEFA ve FIFA'ya AB'den red

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter ve Avrupa Futbol Birliği (UEFA) Başkanı Lennart Johansson'un Avrupa Liglerindeki yabancı futbolculara kısıtlama getirilmesi ve her takımda milli formayı giyebilecek 6 yerli futbolcu bulunması önerisi AB'de ilgi görmedi. Spordan Sorumlu Lüksemburglu AB Komiseri Viviane Reding, Bosman kararından 4 yıl sonra böyle bir önerinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. AB'nin rekabet komisyonu sözcüsü Michael Tscherny de FİFA Başkanı Blatter ve UEFA Başkanı Johansson'a bu konuda getirecekleri bir önerinin rekabet yasası gereği kabul görmeyeceğini Aralık ayındaki bir toplantıda kendilerine iletildiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!