Avrupa kuplarındaki rakiplerimiz belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Avrupa kuplarındaki rakiplerimiz belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2013 12:33

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor ve Bursaspor'un rakipleri belli oldu. Saat 13.00'de başlayan kurada Fenerbahçe, Avusturya'nın Redbull Salzburg takımıyla eşleşti. Trabzonpor ise Derry City'i elemesi halinde 3. Tur'da Dinamo Minsk - Lokomotiv Zagreb eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. UEFA Avrupa Ligi'ndeki diğer temsilcimiz Bursaspor'da 3. Ön Eleme Turu'nda Vojvodina(Sırbistan) - Honved(Macaristan) mücadelesinin galibi ile eşleşti.

Haberin Devamı

İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kurada, ilk olarak dün UEFA ve CAS'tan gelen haberle Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda mücadele edecek olan Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu. Sarı-lacivertli temsilcimiz, Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımı ile eşleşti. İlk maç 30-31 Temmuz'da deplasmanda ikinci maç ise 6-7 Ağustos'ta Kadıköy'de oynanacak.

F.BAHÇE İÇİN 21'LİK ALARM

F.BAHÇE'NİN RAKİBİNDEN AKIL ALMAZ GOL - HÜRRİYET TV

EŞLEŞMELER
Nordsjaeland(Danimarka) - Zenit (Rusya)
Salzburg(Avusturya) - FENERBAHÇE
PAOK(Yunanistan) - Methalist Kharkiv(Ukrayna)
PSV Eindhoven(Hollanda) - Zulte Waregem(Belçika)
Olimpique Lyon - Grashoopers(Avusturya) 

ŞAMPİYON OLAN TAKIMLARIN EŞLEŞMESİ
Basel - Györi Eto /Maccabi Tel Aviv
Sligo Rovers/Molde - The New Saints/Legia
Slovan Bratislava/Ludogorets - Shirak/FK Partizan
Dinamo Tiflis/Streymur - Steaua Bükreş/Vardar
APOEL - Birkirkara/Maribor
Celtic/Cliftonville - Elfsborg/Daugava
BATE Borisov/Shakhter Karagandy - Neftçi/Skenderbeu
Austria Wien - Ekranas/FH Hafnarfjördur
HJK Helsinki/Nomme Kalju - Viktoria Plzen/Zeljeznicar
CS Fola Esch /GNK Dinamo Zagreb - FC Sheriff /FK Sutjeska

TURU GEÇERSE ZORLU RAKİPLER BEKLİYOR

İlk maçlar 30-31 Temmuz, rövanş maçları ise 6-7 Ağustos'ta oynanacak.Fenerbahçe, 3. ön eleme turunu geçmesi halinde ise Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek için son aşama olan Play-Off'a kalacak. Kuraya seribaşı olmayan takımlar arasından katılacak olan sarı lacivertli temsilcimizi, bu turda Avrupa'nın devleri bekleyecek. Play-Off turunun kuraları 9 Ağustos Cuma günü çekilecek. Bu turdaki ilk maçlar 20-21 Ağustos, rövanşlar ise 27-28 Ağustos'ta oynanacak.

Haberin Devamı

ACAR: İYİ BİR KURA ÇEKTİK

Fenerbahçe Kulübü Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turunda, Avusturya'nın Salzburg takımıyla eşleşmelerini değerlendirdi. İsviçre'nin Nyon kentindeki kura çekimine Sarı-lacivertlileri temsilen Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ve Fenerbahçe Avukatı Ece Uysaler katıldı. Kura sonrası konuşan Fenerbahçe Kulübü Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar, "İyi bir kura çektik. İlk maçı deplasmanda oynuyoruz. Rövanşı da evimizde oynayacağız. Dolayısıyla kendimizi avantajlı görüyoruz. Her iki takıma da başarılar dilerim" dedi. Salzburg Kulübü'nün teknik menajeri Mark Lang ise, "Güzel bir kura çektik. Dostça güzel maçlar olacak. Her iki tarafa da şans diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR'UN VE BURSASPOR'UN DA RAKİBİ BELLİ OLDU

UEFA AVrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Trabzonspor ve Bursaspor'un rakipleri de belli oldu. Derry City'i elemesi halinde Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Dinamo Minsk (Belarus) - Lokomotiv Zagreb(Hırvatistan) eşleşmesinin galibi ile karşılşacak.

Bursaspor ise UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Vojvodina(Sırbistan) - Honved(Macaristan) eşleşmesinin galibi oldu.  Temsilcilerimiz 3. Tur'da ilk maçlarını 1 Ağustos'ta rövanş maçlarını ise 8 Ağustos'ta oynayacak.

İŞTE RAKİPLERİN İLK MAÇLARI

Dün oynanan UEFA Avrupa Ligi İkinci tur maçlarında temsilcilerimizi ilgilendiren maçlarda alınan sonuçlar şöyle;

Vojvodina 2-0 Honved
Dinamo Minsk 1-2 Dinamo Zagreb


FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARDAN KURA DEĞERLENDİRMESİ


Selçuk Şahin: "Avrupa'ya gitme şansımızı en iyi şekilde değerlendiriyoruz " 

Fenerbahçeli futbolcular Selçuk Şahin ile Hasan Ali Kaldırım, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakipleri Avusturya'nın Salzburg takımını değerlendirdi. Sarı-lacivertli takımın Düzce'nin Kaynarca ilçesindeki Topuk Yaylası Tesisleri'ndeki sezon öncesi kampında FB TV'ye konuşan Selçuk Şahin, Salzburg'un uluslararası tecrübeye sahip bir takım olduğunu ve rakiplerini ciddiye aldıklarını söyledi.

Selçuk, kendilerine güvendiklerini belirterek, "Avrupa'ya gitme şansımızı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Camiamız için hayırlı olsun. İlk maçımız deplasman olacak. Orada da dünyanın her yerinde olduğu gibi çok sayıda Türk var. Bize destek vereceklerdir. Orada alacağımız iyi bir skorla yurda dönersek burada da taraftarımızın muhteşem desteğiyle turu geçeceğimizi düşünüyorum."

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) verdiği karara çok sevindiklerini dile getiren tecrübeli futbolcu, "UEFA'nın verdiği 2 sene ceza bize çok ağır gelmişti ve haksızlığa uğratıldığımızı düşündük. Dünkü açıklamadan sonra moral motivasyon olarak yükseldik. Zaten neşeliydik ama şimdi çok daha mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Hasan Ali: "İyi bir kura çektik"

Hasan Ali Kaldırım ise iyi bir kura çektiklerini belirtti. Deplasmanda oynayacakları ilk maçta gurbetçi taraftarların kendilerini yalnız bırakmayacağını vurgulayan milli futbolcu, şunları kaydetti:

"Avantajlıyız, çünkü ilk maçı deplasmanda oynayacağız. Rakibimizi çok yakından tanımıyoruz ancak 10 günlük süreçte analizlerle tanıyacağız. İyi bir kura çektik. Önemli olan iki eleme turunu da geçmek. Futbolcular olarak aldığımız haberden mutlu olduk, kendimize güveniyoruz. İlk maça kadar 10 gün var ve bu sürede hazırlık maçlarıyla tam hazır hale geleceğiz. Salzburg, gurbetçilerin çok olduğu bir yer. Orada kendi sahamızda gibi oynayacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!