Avrupa hattı açık

Güncelleme Tarihi:

Avrupa hattı açık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 14:08

Bu sezon Avrupa Kupası’nda 11 maça çıkan mavi-beyazlılar, 10 galibiyet elde ederken, son olarak İsveç’in Boras Basket takımını 20 sayı farkla mağlup etti.

Haberin Devamı

Başkent’in Basketbol Erkekler Ligindeki temsilcilerinden Türk Telekom, Avrupa’da kazanma geleneğini İsveçli rakibi Boras Basket karşısında da sürdürdü. Ligde ilk devreyi sondan ikinci sırada tamamlayan ve büyük bir hayal kırıklığı yaşayan mavi-beyazlılar, Avrupa’da ise rüzgar gibi esti. Başkent ekibi, bu kulvarda çıktığı 11 maçta 10 galibiyet elde ederken, sadece şu anki grup lideri Ostende’ye deplasmanda kaybetti. Boras Basket’i kendi evinde oynadığı müsabakada 20 sayı farkla 92-72 yenen Türk Telekom, en iyi 16 takım arasına girmeyi son maçlar öncesinde garantiledi. Mavi-beyazlılar, son hafta maçında, grup liderliği için Ostende takımı ile Başkent’te karşılaşacak.

BUCKNER VE MUTLU SKORU SIRTLADI

Deplasmanda rahat yendiği rakibi karşısında Ankara’da da kolay bir galibiyet elde eden Türk Telekom, hızlı başladığı maçın ilk periyodunu 29-19, devreyi de 57-40 önde kapadı. Hücum yüksek yüzde ile oynayan Başkent ekibi, üçüncü çeyrek sonunda farkı 24 sayıya kadar çıkardı. (82-58) Son bölümde de oyunu kontrolü altında tutan mavi-beyazlılar, salondan 92-72 galip ayrıldı.
Türk Telekom’da; Buckner 18 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Mutlu, 17, Jenkins 15, Cevher Özer 12, Woodside da 10 sayı ile skora katkı yaptı.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDE İKİ HEDEFİMİZ VAR

FIBA Erkekler Avrupa Kupası Q Grubu’nda İsveç’in Boras Basket takımını 92-72 yenen Türk Telekom’un Başantrenörü Hakan Demir, gruptan çıkma adına önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Demir, maçın büyük bir bölümünde iyi savunma yaptıklarını belirterek, “Oyunun kontrolünü zaman zaman rakibe vermemize karşın baştan sona üstündük ve net bir galibiyet aldık” dedi.
Elde ettikleri galibiyetle gruptan çıkmayı garantilediklerini aktaran Demir, “Son 16’ya kaldığımız için mutluyuz. Bundan sonra Basketbol Ligi’ne konsantre olmamız gerekiyor. Sonra da Belçika ekibiyle grup liderliği için mücadele edeceğiz. Türkiye Ligine kötü bir giriş yaptık ve ilk yarıyı hedefimizin uzağında tamamladık. Bunu değiştirmemiz lazım. Bunu yapacak gücümüz var. Normale dönebilmek için elimizden geleni ortaya koyacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!