Avrupa Gökdeniz'in peşinde

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Gökdenizin peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 12:26

Trabzonspor yönetimi, Avrupa takımlarının milli futbolcu Gökdeniz Karadeniz için yaptığı transfer tekliflere, "Sezon sonuna kadar bekleyin" cevabı veriyor.

Bordo mavili takımın bu sezon elde ettiği galibiyetleroe önemli rol oynayan Gökdeniz Karadeniz'e bir çok Avrupa kulübü kanca attı.

AVRUPALI MENAJERLER SIRADA

Sezon başında Avrupa'ya transferi gündemde olmasına rağmen, “Bir sezon daha Trabzonspor'da kalmak istiyorum“ diyen Gökdeniz için İspanya'nın Deportivo, İtalya'nın Juventus, İngiltere'nin Newcastle ve Middlesbrough, Rusya'nın da Zenit ile Rubin Kazan takımlarının menajerlerinin transfer tekliflerinde bulunduğu öğrenildi. Bu kulüplerden Zenit, sezon başında da bordo-mavili kulübe Gökdeniz için 6 milyon euro teklif etmiş, ancak olumsuz yanıt almıştı.

Gökdeniz ise Avrupa'da futbol oynamayı çok istediğini söyledi. Avrupa kulüpleri tarafından yakından takip edildiğinin farkında olduğunu belirten Gökdeniz, Avrupa'nın tanınmış bir menajeriyle de anlaşmak üzere olduğunu söyledi. Bu arada Gökdeniz'in İngiliz takımlarına daha sıcak baktığı öne sürüldü.

DOĞAN'IN HAYAL KIRIKLIKLARI

Bu sezon ve geçtiğimiz sezonun devre arasında olmak üzere bordo mavili takıma toplam 8 oyuncu alıp 3 kiralık futbolcusunu geri alan Trabzonspor'da teknik direktör Ziya Doğan, sadece Erdinç'i tüm maçlarda banko oynattı. Ceyhun, Serkan, Ayman, Adnan, Tolga Seyhan, Risp, Erdinç, Jabi, Tayfun, Yusuf ve Ergin Keleş, Trabzonspor'a Ziya Doğan döneminde gelen futbolcular oldu.

Bekleneni veremediği için bir çok maçta yedek kalan Ceyhun ise Ziya Doğan'ın en büyük hayal kırıklıkları arasında yer aldı. Ziya Doğan'ın isteği üzerine Gençlerbirliği'nden transfer edilen Ayman'da performans düşüşü yaşayan futbolculardan biri oldu. Geçen yıl tüm maçlarda forma giyen Ayman, bu sezon Fenerbahçe'den transfer edilen Serkan'la değişmeli oynadı.

Savunmaya alınan Tolga Seyhan ve Risp ise eski formlarından uzak olduğu gerekçesiyle Ziya Doğan tarafından alternatifli olarak kullanıldı. Tayfun ve Ergin Keleş'de Ziya Doğan'ın jokerleri arasında yer aldı. Ziya Doğan, 2 futbolcuyu diğer oyuncularının form durumlarında düşüklüğe göre değerlendirdi.

Sezonun ilk maçında oynayan Jabi ise 2 haftadır yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bir türlü forma giremedi. Ziya Doğan, aynı zamanda Jabi'yi formda olduğu dönemde kampa 1 gün geç katıldığı gerekçesiyle 2 hafta kadroya almadı. Yine Ziya Doğan döneminde takıma katılan Adnan ve Yusuf ise ligde hiç bir maçta görev almadı.

KAPTANLARDAN ÇAĞRI

Bordo mavili takımın 2 kaptanı Hüseyin ve Hasan Üçüncü, Trabzonspor Dergisi'ne Trabzonspor'da oynamanın büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Hüseyin, Trabzonspor'un geçmişteki başarılarının asla unutulmayacağını belirterek, şöyle konuştu;
"İnşallah bu yılın sonunda şampiyon olarak 40. yılımızda taraftarımıza güzel bir hediye veririz. Bütün takım arkadaşlarımla birlikte başarı sağlayabilmek için yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sezon sonunda ligi istediğimiz yerde tamamlayıp eski başarılara katkı yaparız. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Camianın 40'ıncı yılında takıma daha çok destek vermesini bekliyoruz. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, taraftarlar ve basın olarak el ele verirsek bu sezon sonunda şampiyonluğa ulaşıp 24 yıllık hasrete son verip şampiyonluğa ulaşırız."

Orta sahanın tecrübeli ismi Hasan Üçüncü'de bordo mavili takımda forma giydiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Hasan Üçüncü, geçmişte Trabzonspor'da oynayanların kendilerine büyük bir miras bıraktığını vurgulayarak, "Onlar çok kısa sürede inanılmaz işler başardılar. Biz de o efsanelere layık olabilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca Trabzonspor gibi bir kulübün 40'ıncı yıl kadrosunda yer aldığım için ayrı bir mutluluk yaşıyorum. Bu onur herkese nasip olmaz. Tek beklentimiz camia olarak kenetlenip büyük başarılar kazanmak. Kulüp bunu kolaylıkla başaracak kapasitede" dedi.

ÜNAL KARAMAN: "BİR GÜN TRABZONSPOR'A DÖNECEĞİM"

Trabzonspor'un eski futbolcularından olan Konyaspor'un teknik direktörü Ünal Karaman, eski takımına bir gün antrenör olarak döneceğini söyledi.

Trabzonspor'da çok güzel günler geçirdiğini hatırlatan Ünal Karaman, "Ben istemesem de Trabzonspor'a döneceğim. Çünkü zorlamayla bir oyuncuyu Trabzon'da 9 yıl tutamazsınız. Trabzon'daki yıllarımı isteyerek arzu ederek geçirdim. Buradaki dostluklarımı hayatım boyunca unutamam. Üzüntü, sevinç, dostluk yaşadığım insanlarla ömrümü sonlandırmam gibi bir zorunluluğum var. İnşallah birlikte şampiyonluk yaşarız ama bunun için de beni de beklemeyin derim" diye konuştu.

Karaman, şu anda Konyaspor'un başında olduğunu, takımının başarısı için elinden geleni yapacağını belirterek, "Çok iyi bir kadromuz var. Bu kadroyu en iyi şekilde işleyip ligde başarılı olacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!