Avrupa gerçeği

Güncelleme Tarihi:

Avrupa gerçeği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

G.Saray'ın Real Madrid galibiyeti artık kendisini son kez ispatlayışı oldu. Cimbom bir Avrupa gerçeği. Bunu kabul edin. Geçen yıl da görülmemiş bir başarı elde etti.

Ümit Davala, Hasan Saş, Okan Buruk gibi isimleri, Luis Figo, Roberto Carlos veya Raul gibi bir anda tüm dünya tanıyamayabilir ama onlar birer milli kahraman.

CNN/Sports Illustrated programının sunucusu Phil Jones, canlı yayında Real Madrid'i Ali Sami Yen Stadı'nda dize getiren G.Saray'ı göklere çıkardı. Jones, CNN’in veb sayfasında yayınlanan makalesinde de sarı kırmızılı takıma övgüler yağdırdı. G.Saray’ın bir Avrupa gerçeği olduğunu ifade eden Jones şunları yazdı:

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Real Madrid karşısında 2-0'dan gelerek maçı 3-2 kazanması ve elde ettiği şaşırtıcı galibiyet, bu kulübün artık kendisini son kez ispatlayışı oldu. Galatasaray bir Avrupa gerçeği. Bunu kabul edin.

Son aylar içinde bana mail atan ve hatta telefonla arayan sayısız futbolsever, Istanbul'la ilgili tek gurur kaynakları olan Galatasaray'dan bahsediyordu.

GÖRÜLMEMİŞ ÜÇLEME

Eğer bilmiyorsanız, geçen sezon Galatasaray, UEFA Kupası'nı kazanarak Avrupa'da kupa kaldıran ilk Türk takımı olmuştu. Bu başarıyla lig ve federasyon kupası şampiyonluklarını da ekleyerek daha önce benzeri görülmemiş bir üçleme yapmışlardı.

Ve tabii, ününe ün katarak Avrupa Süper Kupası'nı kazandılar. Yendikleri takım da Real Madrid'di.

Bu başarılara rağmen G.Saray hakettiği saygıyı görmüyordu.

CNN ve World Soccer dergisinin ortak düzenlediği dünyanın en iyi 10 takımı anketinde geçen sene üç kez yer alan G.Saray, devre arasından sonra ilk 10'da değildi.

CİMBOM'A HAKSIZLIK

Dünyanın dört bir yanından bize ulaşan Türk futbolseverler 'haksızlık' diyordu. 'Hakettiğimiz saygıyı görmüyoruz.'

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısıyla ilk 10 içine geri dönmelerine rağmen birçok futbolsever 7. ya da 8. sıranın Türkiye'de şampiyonluk kovalayan, Avrupada her geçen gün gelişme kaydeden ve 4 unvan sahibi bir takım için yeterli olmadığını savunuyordu.

Bu hafta içinde Premier Lig takımlarından Liverpool, ilk 10'un dışından gelip Galatasaray'ı geçerek 6.lığa yerleşti. Galatasaray sekizinciydi. Liverpool, haftasonunda Manchester United'ı yenmiş ve UEFA Kupası'nda yarı finale yükselmişti ama 4 kupada şampiyon unvanını taşıyan bir takımı geçmeyi acaba haketmişler miydi? G.Saray'ın hakkını alamadığını düşünen futbolseverler bu klasmana tepki gösterdiler.

BENİ HAKLI ÇIKARDI

Ben de bu düşüncelerini bize ileten futbolseverlere katılıyordum. İlk 10 klasmanının düzenlenme sistemini ya da Galatasaray'a hala şüpheyle bakanların düşüncelerini değiştirecek gücüm yoktu. Tek yapabileceğim buydu.

Zaten Galatasaray birkaç gün içinde beni haklı çıkardı. Georghe Hagi'li Galatasaray Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçını kazanmakla kalmadı, bu galibiyeti son şampiyon karşısında 2-0'lık ilk devre sonucundan sonra elde etti. Klasmanımızda halen 1 numara olan, ve birçok otoritenin dünyanın en iyisi dediği bir ekip karşısında böylesine bir başarıya imza atan takım Galatasaray.

MİLLİ KAHRAMANLAR

Acaba artık yapmakta olmadıkça geciktiğimiz bir şeyi yapıp Galatasaray'a hakettiği saygıyı gösterebilir miyiz?

Ümit Davala, Hasan Saş, Okan Buruk gibi isimleri, Luis Figo, Roberto Carlos veya Raul gibi bir anda tüm dünya tanıyamayabilir ama onlar birer milli kahraman. Dünyanın onları çok yakından tanımaması o kadar önemli değil. Bu futbolcular çok başarılı.

Kendi evinde Bayern Münih karşısında aciz durumlara düşen Manchester United ne kadar şişiriliyorsa, bu çocuklar da aynı oranda hakettikleri saygıyı göremiyorlar.

Galatasaray'ın Madrid'deki rövanşta elde edeceği skor benim için o kadar da önemli değil. Onlar artık Avrupa'nın en zengin ve en şaşalı kulüpleriyle aynı nefeste konuşulacak bir takım haline geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!