Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 10:14

Polonya ile Danimarka'nın ortak organizasyonunda düzenlenecek şampiyona yarın yapılacak grup maçlarıyla başlayacak.

Haberin Devamı

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından Polonya ile Danimarka'nın ortak organizasyonunda düzenlenecek Avrupa Erkekler Şampiyonası, yarın yapılacak grup maçlarıyla başlayacak. Bu yıl 28'incisi düzenlenecek şampiyonada grup maçlarına Polonya'nın Gdansk ve Gydnia, Danimarka'nın ise Odense ve Gdansk kentleri evsahipliği yapacak.

4 grupta toplam 16 takımın yer aldığı organizasyonda, Polonya, Slovakya ve Fransa ile birlikte B Grubu'nda bulunan Türkiye, gruptaki ilk maçını yarın 21.00'de, Gdansk kentindeki Hala Ergo Arena'da Polonya ile yapacak. A Milli Takım'ın başında İtalyan antrenör Emanuele Zanini bulunuyor.

Üç gün sürecek grup maçlarının ardından ilk sırayı alan takımlar, çeyrek finale yükselecek, 2. ve 3. olan takımlar play off oynayacak. Şampiyonada A Grubu'nda Belçika, Belarus, Danimarka ve İtalya, C Grubu'nda Slovenya, Sırbistan, Finlandiya ve Hollanda, D Grubu'nda da Rusya, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan yer alıyor.

A Milli Takım'da yer alan oyuncular ve Türkiye'nin B Grubu'ndaki maç programı şöyle:

Milli Takım kadrosu

Ulaş Kıyak, Mustafa Koç, Gökhan Gökgöz, Kemal Kayhan, Emin Gök, Kemal Kıvanç Elgaz, Emre Batur, Can Ayvazoğlu, Halil İbrahim Yücel, Hasan Yeşilbudak, Metin Toy, Uğur Güneş, Murat Yenipazar

Maç programı

21.00 Polonya - Türkiye
18.00 Slovakya - Türkiye
18.00 Türkiye - Fransa

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!