Avrupa’da yeni hedefler gerek

AVRUPA Şamiyonası’ndayız. Dünyalar bizim olmadı ama Avrupa’nın devleri rakiplerimiz oldu.

Sadece Avrupa’nın değil, dünyanın devleriyle de aynı kulvarda koşmak, onur verici. Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda... Portekiz’den İspanya’ya kadar birbirinden güçlü takımlar ve kupa dışı kalan İngiltere! Kupalarda alıp başını gitmek o kadar kolay değil. Bunların arasında bir Türk takımının bulunması hangimizi mutlu etmiyor. Tam 8 sene bekledik. Fatih Terim, bu yılki final yarışına adını ve emeğini koydu.

Sıkıntılar oldu. Kaybedilmeyecek maçlarda puan kaybı oldu. Ön finaldeki Norveç ve Bosna Hersek galibiyetleri... Ohhh. Bir daha aradığımız yerdeyiz. Şimdi bundan sonrasını düşüneceğiz. Evet hatalarımızı, sevaplarımızı, nerede yanlış, nerede doğru yaptığımızı tartışacağız. Fatih Terim ve kadroya girecek futbolcularımızın sınavı yeniden başlıyor.

Çünkü başarılı olmak zorundayız. Avrupa’nın gözü üstümüzde. Fatih Terim, "Avrupa Şampiyonası’nda herkes çok güçlüdür. Türkiye orada bir rol üstlenecektir. Takımımla finallerdeyim" dedi.

Terim’in ikinci yarısı

Önceki gece tarihe mutluluğun fotoğrafı düştü. Ali Sami Yen Stadı üzerinden bütün Türkiye ayağa kalktı. Kanatlarım olsa da, geçti içimden. Birkaç damla da yaş. Böyle günlerde sevinmek ve birkaç damla gözyaşı akıtmak yaşayana keyif verir. Evet, bu zafer yaşadığımız kasvetli günlerin aydınlığı oldu. Futbol deyip geçemeyiz.

Şimdi Türkiye’de şarkı söylemek ve eleştiride bulunmak serbesttir. Medya nasıl eleştiri hakkını kullanıyorsa, Fatih Terim yeni bir atılım projesini planlamakla yükümlüdür. Kötü oynadık, iyi oynadık, kazandık. Çok iyi oynayıp kaybetmektense böylesi daha kazançlı değil mi? Başarı bize yeni bir kapı açıyor. Büyük hedeflere varabiliriz. Artık kazanma ve dayanışma zamanı. Dün Hürriyet’te gençlerle yemek yerken karşı eleştiriler geldi. Belli ki çocuklar daha hoşa giden şeyler duymak istiyorlardı. Hürriyet’in birinci ve spor sayfaları muhteşemdi. İçinde birkaç dost öğüdü olmuş. Kınamayın. Her şey başarı için. Bu mutluluğu bize yaşatanları kucaklayalım.

Bayramın keyfini çıkartalım.
Yazarın Tüm Yazıları