Avrupa baskısı

ŞAMPİYONLAR Ligi’nin ilk tur kuraları çekildiğinde, İngiliz ITV kanalının yorumcusu şöyle demişti: "Hiç kimse F.Bahçe karşısına çıkarsa sevinmesin." Uyarı diyebilirsiniz.

Türk takımı artık Avrupalılar’ın yemi olmaktan çıktı. Neler oldu gördük. Çok zorlu bir kuradan F.Bahçe, yüzünün akıyla çıktı. UEFA şampiyonu CSKA’yı, Inter’i ve PSV Eindhoven’i yenerek ikinci tura çıktı. Bu F.Bahçe’nin kişiliğinde Türk futbolu için tarihe geçecek bir başarıdır.

Günlerdir Avrupa medyası, F.Bahçe’yi anlatıyor. İçini dışını, ünlülerini, futbola getirdiği heyecanı tek tek... Evet, F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi cephesinde bir yenilik, bir olaydır. Arkadaşımız Bülent Boğ, tur sonrası kazançlarımızı tek tek yazdı. "F.Bahçe, 200 takımı solladı" manşetini okuyalım; "Sarı lacivertliler Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği başarıyla UEFA sıralamasında 14.6400 puanla bu sezon 200 takımı solladı. Bu sezon en çok puan alan takımımız olan F.Bahçe, hem kendine gelecek yıl için seribaşılık kapısı açtı, hem de şampiyonumuzun 2009’da düzenlenecek Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılması için büyük bir katkı yaptı." F.Bahçe’yi sadece biz değil, Avrupa da alkışlıyor. Tablo, "F.Bahçe’nin Avrupa baskısıdır." Dışarıdaki F.Bahçe’nin gerçek gücünü açıklıyor.

Yeni forvet gerekiyor

F.Bahçe, buraya 5 yıllık bir program ile geldi. Kurumsallaşmadaki önderliği, ekonomik gücüne güç katan stratejisi ve doğal olarak futbolda Avrupa’ya çıkış startını iyi seçmesi... Anelka, bu planın bir parçasıydı. Daum dahi... Bugüne geldiğimizde Roberto Carlos için aynı şey söylenebilir. Büyük futbol, büyük isimlerle etkisini arttırıyor. Zico’ya gelince; "stajyerlikten kurtulduğunu" göstermesi, tevazuluğunu gösteriyor. Zico bugün futbolun tarihinin en büyük yıldızı Pele’nin takım arkadaşıdır.

F.Bahçe, Avrupa’nın en iyi 16 takımından birisidir. İkinci tura dünya devleri ile sınava girecektir. 21 Aralık’ta çekilecek kuralar, karşısımıza kimi çıkartacak? "Seç seç al" diye bir şey yok. Kim çıkarsa bahtına... Barcelona, Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Milan, Sevilla ve Porto. Deyim yerindeyse hangisi çıkarsa çıksın, F.Bahçe ateşten gömleği giyecektir. Zico, F.Bahçe’nin yeni bir santrfora ihtiyacı olduğunu, hepimizden iyi bilmektedir. Kezman’la, Semih’le içeride oynarsınız ama dışarıda hele hele böylesine önemli bir turnuvada mümkün değil... Ronaldo mu, Adriano mu, yoksa Lyon’lu Fred mi... Mutlaka bir yeni forvet gerekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları