AVM'de müzik ve dans coşkusu

Güncelleme Tarihi:

AVMde müzik ve dans coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 11:33

AVM'de müzik ve dans coşkusu

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - TÜRK- Rus dostluğunu pekiştirmek amacıyla Migros Alışveriş Merkezi'nde (AVM) 'Russıan May Fest' adıyla müzik ve dans festivali düzenlendi.

Migros AVM"nin düzenlediği etkinliğe Rusya Dostluk ve Kültür Derneği ile Özel Moskova Milletlerarası Okulu destek verdi. Rus-Türk dostluk ilişkilerini pekiştiren etkinlik 2 gün sürdü. Festivalde, Rusya'nın en çok sevilen sanatçılarından Sati Kazanova ile Mita Fomin sahneye çıktı. İzleyenler Rusça şarkılar eşliğinde dans etti.

Okyanus Koleji öğrencisi 14 yaşındaki Sofia Kolechevskaya da Türkçe ve Rusça şarkıları seslendirdi. 4 dil bilen ve alkışlarla programını tamamlayan Kolechevskay, "Müzik benim yaşam kaynağım" dedi.

Antalya'da çeşitli dans ve Spor etkinliklerinde başarısını ispat eden Deniz Dans Okulu'nun öğrencileri de profesyonel antrenörleri eşliğinde sahneye çıktı. Öğrenciler, büyüleyen dans figürleriyle festivale ayrı bir renk kattı.

Zumba Klas Antalya Grubu'ndan Natalia Irdel ile Ksenia Gül ise dan severleri kıvrak figürleriyle büyülerken, 'Grup Stay Wild'in genç üyeleri de yeteneklerini sergiledi.

Modern ve sokak danslarıyla ünlenen, birçok ülkede dans gösterileri yapan, katıldıkları yarışmalarda ödüller alan, yaşları ise 5-15 arasında değişen 'Freedom Dans' grubunun üyeleri festivalin en genç dansçıları olarak göz doldurdu.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölü Caz Orkestrası da, öğretim görevlisi Tatyana Hamarat'ın şefliğinde performans sergiledi. Mini konserde, Duke Ellington, Joe Zawinul ile Glenn Miller gibi caz ustalarının eserleri seslendirildi.

Özel Moskova Milletlerarası Okulu'nun 'Flash Dance Stüdyosu' öğrencileri de Rusya'ya özgü geleneksel halk danslarını sergiledi. Öğrencilerden Melissa Kırmacı, seslendirdiği Rusça şarkılarla Antalya'da yaşayan Rus vatandaşlarına keyifli dakikalar yaşattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!