Avlanırken yaralanan şahine yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Avlanırken yaralanan şahine yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 11:20

Avlanırken yaralanan şahine yardım eli

Haberin Devamı

Kadri KAYA/AYVALIK(Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, avlandığı sırada ağaç dallarına çarpması sonucu kanadından yaralandığı zannedilen İtfaiye Grup Amirliği tarafından yakalanarak, koruma altına alındı. Yaralı şahin, tedavi edilmek üzere Burhaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'ne teslim edilecek.
Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı Mevkii'ndeki bir zeytinlikte yaralı şahin olduğunu görenler,  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği'ne ihbarda bulundu. Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Ahmet Yalvaç ve ekibi, dün yaralı şahini yarım saatlik çaba sonucu yakaladı. Şahinin kanatlarında yaralar bulunduğunu belirten Ahmet Yalvaç, avlanırken ağaç dallarına çarptığını tahmin ettiklerini anlatırken şöyle dedi:
"Kanatlarındaki yaralar nedeniyle uçamıyor. Burhaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'ne durumu bildirdik. Pazartesi günü yaralı şahini tedavi ettirmek amacıyla almaya gelecekler. Şahin o güne kadar itfaiye binamızda konuğumuz olacak. Canlılar bizim için insanlar kadar değerli, onları incitmemek için dikkatle davranıyoruz."
İtfaiye ekipleri, binaya getirdikleri şahini, bir kafese yerleştirerek besledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!