Avcılar’da 7’den 70’e yüzlerce kişi başöğretmen Atatürk için koştu

Güncelleme Tarihi:

Avcılar’da 7’den 70’e yüzlerce kişi başöğretmen Atatürk için koştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 15:31

Avcılar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel “7’den 70’e Başöğretmen Atatürk Koşusu” Avcılar sahilde yapıldı. Koşunun adına yakışır bir şekilde 7’den 70’e yüzlerce kişi Başöğretmen Atatürk ve bütün öğretmenler için koştu.

Haberin Devamı

Avcılar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğünün düzenlediği “7’den 70’e Başöğretmen Atatürk Koşusu”na, engelli, çocuk, genç, kadın, öğrenci, öğretmen ve sivil toplum kuruluşlarından 7’den 70’e yoğun bir katılım oldu. Avcılar Sahilde Atatürk Evi’nin önünde toplanan katılımcılar kortej eşliğinde koşunun yapılacağı parkura yürüdüler. Dev Türk Bayrağı eşliğinde coşkuyla yürüyen katılımcılara denizden de tekne ve sandallarda eşlik etti.Yaklaşık 1500 Kişi Başöğretmen için koştu.

Avcılar’da 7’den 70’e yüzlerce kişi başöğretmen Atatürk için koştu


Avcılar Sahil’de  Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin start vermesi ile başlayan koşuda, yüzlerce kişi 3 kilometrelik parkuru tamamlamak için ter döktü. İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü elinde dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile koşarak parkuru tamamladı. Türk Bayrağı ve Atatürk Posterinin bitiş noktasına ulaşmasıyla birlikte alanda büyük bir coşku yaşandı. Avcılar Kent Konseyi Engelli Meclisi ve anaokulu öğrencilerin ayrı kategoride yarıştılar. Engelli ve minikler koşuda renkli görüntüler sergilediler. Koşuda İstanbul Üniversitesi’nden Sinan Hallaç birinci olurken, ikinci Mustafa Balık ve üçüncü ise İstanbul Üniversite’sinden Tolga Sezgün oldu. Koşuda dereceye giren atletlere Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Avcılar Garnizon Komutanı Soner Çaylak ve Milli Eğitim Müdürü Emin Engin tarafından madalya verildi. Koşuda parkuru tamamlayan tüm katılımcılara da madalya verildi.

88 Yaşında Başöğretmen Atatürk İçin Koştu
Türkiye’nin en yaşlı maratoncusu olan Safder Kartoğlu’da yarışmaya katıldı. 5 kıtada 15 Maraton koşan, Kartoğlu 3 Bin metrelik parkuru başarıyla tamamladı. Koşuya ayrıca 65 yaşında olan ve Türkiye’de en yaşlı kadın maratoncu unvanına sahip kadın maratoncu Semra Helgülman da katıldı.Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Safder Kartoğlu ve Semra Helgülman’a günün anasına plaket takdim etti.

Avcılar’da 7’den 70’e yüzlerce kişi başöğretmen Atatürk için koştu


Yılın Öğretmenlerine Plaket
Koşunun ardından ayrıca Avcılar’da yılın öğretmeni olarak belirlenen öğretmenlere onur plaketi verildi.7’den 70’e Başöğretmen Atatürk Koşusunun organizasyonu yapan Spor İşleri Müdürü Yener Şayir ,’’Bu gün 7’den 70’e herkesi Başöğretmen koşu altında buluşturduk. Ortaya inanılmaz güzel görüntüler çıktı. Biz bu geleneğin her yıl devam ettirmek için koşuyu Belediye Meclisinden geçireceğiz. Böylelikle her yıl Avcılar’da koşuyu düzenleyeceğiz. Burada bugün bu organizasyonda emeği geçen, bize desteklerini esirgemeyen Başkanımız Sn. Handan Toprak Benli’ye, koşuya katılan katılımcılara, atletlere teşekkür ediyoruz’’ dedi.Organizasyon 10. Yıl marşı ile son buldu.

BAKMADAN GEÇME!