GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Her yerden geliyorum

Suya uydum

Bıraktım ışığa kendimi

Günün sonu

Hüzünse hüzün

Her şey parmak ucu

Yanıbaşımda

Ağırlığım bitti

Yere değmiyorum

Mora varış buluşma

Her yerden geliyorum

Artık hep gelirim

Cengiz Bektaş

AVARE’NİN ÖNERİSİ

İnci Aral, yeni öykülerinde insanlığın ortak belleğindeki en tekinsiz yakaya çeviriyor bakışını. Hem gidenlerin, hem de kalanların o büyük yalnızlığına, ölüme eğiliyor. Geride kalanların acısını anlatırken ruhlarını doyuracak sevgiyi yaşayamamış kişileri de hayatla ve ölümle yüzleştiriyor. Bunu yaparken kalemini kamera gibi kullanıyor ve her öykünün kendine has atmosferini, olağanüstü ayrıntı zenginliğiyle destekleyerek bir duygular şölenine dönüştürüyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

DERYA BAYKAL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Tiyatrocu Derya Baykal, seyahat etmeyi çok seviyor. Yurtiçinde yeşilinden dolayı Karadeniz ilk tercihi.

Sıcaklardan çok hoşlandığı için yaz aylarında güney bölgelerinde oluyor. Urfa’ya özel bir hayranlığı var. Kentin özellikle kültüründen çok etkilenmiş, "Acaba geçmişte burada yaşamış mıydım?" diye soruyor kendine. Yurtdışında ise Avustralya, Kanada, Paris ve Roma en sevdiği yerler. Seyahatlerinin çoğunu iş amaçlı yapıyor. Baykal’ın Avare okuyucularına önerisi, Sezen Aksu’nun Bahane albümü.

NE OKUYALIM

GÖNÜL YAZAR BU KİTABI ÖNERİYOR

Ses sanatçısı Gönül Yazar tam bir seyahat tutkunu. Dünya üzerinde görmediği yer çok az. Yurtiçi gezilerinde Kapadokya, Şirince ve Özdere köyünü tercih ediyor. Yakın zamanda Datça’ya gitmek istiyor. Yurtdışında en çok sevdiği kent New York. Kaliforniya ve Florida da sıcaklıklarıyla onu çekiyor. Las Vegas’ı ışıkları ve otelleri nedeniyle tercih ediyor. Siydney’in mimarisini çok beğeniyor. Yakın zamanda Hawaii’yi görmek istiyor. Hem eğlenmek, hem tarihi yerleri görmek için seyahat eden yazar Avare okuyucularına, Tuna Kiremitçi’nin Yolda Üç Kişi adlı kitabını öneriyor.
False