GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ

Doğan Hızlan seçti

KIŞ VE GECE

Kış mevsimi bir geldi mi gitmez, çocuğum
Sonsuz gece başlayınca, bitmez, çocuğum
Kurşunlu bulutlar yığılır üstümüze,
Günler yüzünün seyrine yetmez, çocuğum.

Arif Nihat Asya

SEYAHATTE NE OKUYALIM

AYŞE SARAN BU KİTABI ÖNERİYOR

Rock şarkıcısı Ayşe Saran’ın en sevdiği bölge Çanakkale’nin güneyi. Babakale, Assos, Sokakağzı’nı masalsı buluyor. Şehirden uzaklaşmak için ideal olduğunu söylüyor. Sessizliği kadar yerel mutfağı da onu bu bölgeye çekiyor. Dört yıl önce keşfettiği Kaş’a artık her yıl gidiyor ve kendisinde bağımlılık yaptığını söylüyor. Bunun nedeni, istediği zaman yapayalnız kalabileceği noktaların bulunması, deniz kokusuna âşık olması. Babasının mesleği nedeniyle Türkiye’nin neredeyse her şehrini gören Saran’ın tekrar gitmek istediği yerlerin başında Mardin, Van, Siirt ve Kapadokya geliyor. Yurtdışında ise İzlanda ve İtalya’daki Capri Adası ile Venedik’i görmek istiyor. Saran, Jean Christophe Grange’ın “Siyah Kan” romanını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

BARIŞ MÜSTECAPLIOĞLU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Yazar Barış Müstecaplıoğlu çoğunlukla işiyle ilgili seyahat ediyor. Son dönemde en çok gittiği ülkelerin başını Tunus ve Suudi Arabistan çekiyor. Geçen yıl Tunus’a altı kez giden yazar tek bir seçeneği olsa İsviçre’yi tercih edeceğini söylüyor. Dünyaya dağlardan bakmayı kumsalda tatil yapmaya tercih ediyor. İlgisini en çok Kapadokya’da balon turları çekiyor. Balonda kendini roman kahramanı gibi hissetmeyi umuyor. İlk fırsatta Trabzon’da yayla şenliklerine katılmak istiyor. Karnaval zamanı Brezilya, Rio De Janeiro’da, Çizgi Roman Festivali zamanı Fransa’nın küçük şehirlerinden Angouleme’da olmak istiyor. Roman tasarladığı için kutuplara gitmek istiyor. Yazar, Avare okurlarına Dire Staits’in Love Over Road albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Uzak yol kaptanı Hasan Hayri Şahiner, teknesiyle Türkiye kıyılarını dolaştı, Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi’nin belgelerini inceledi, yaklaşık beş yıllık çalışmayla “Kıyı Seyri: Hopa’dan Samandağ’a Türkiye ve KKTC Sahilleri”ni yazdı. Kitapta Türkiye ve KKTC sınırları içindeki tüm korunaklı koylar, marinalar, balıkçı barınakları, limanlara ait plan ve bilgiler bulunuyor. Aynı zamanda günlük etapların planlanması, kalınacak koy, barınak seçimine yardımcı olacak bilgiler, gezilen yerlerin tarihi, doğal özelliklerini belirtir kısa notlar da kitapta mevcut.  Karel Elektronik firması sponsorluğunda yayımlanan kitap sadece iki kitapçıda bulunuyor. Denizler Kitabevi (www.denizlerkitabevi.com) ve Akademi Denizccilik (www.akademidenizcilik.com)

False