GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARENİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti


BİR YAPRAK MARUL

birden kara kuş sürüsü çöktü üstümüze
aramızdan ölümün rüzgarı geçti
yaprak yaprak sarıldık birbirimize
birkaç adım birkaç nefes kalmıştı
marullar orada annemizin gözleri kadar yeşil
akşama sofrada bahar sesi
şimdi birer yaprak marul hepimizin elinde
herkes birbirinin elini iyi tutsun
koşar gibiyiz boşlukta bilmeden
çocuklara yakışır mı hem ölüm dünyada ve cennette

Ömer Erdem

AVARENİN ÖNERİSİ

Kaçkarlar’da Bulut Olsam
Uğur Biryol
Phoenix

Dergilerde, gazetelerde yayımlanan yazılarıyla uzun yıllardır yaşadığı, gezdiği Fırtına Vadisi ve arkasında yükselen Kaçkar Dağları’nı tanıtan Uğur Biryol, bu kez bölgeyi farklı boyutlarıyla ele alan bir kitap hazırladı. “Kaçkarlar’da Bulut Olsam”da yörenin dağları, yaylaları, köyleri, buzul gölleri, taş kemerli köprüleri, konaklarının yanı sıra halkını, geleneklerini de anlatıyor. Bu coğrafyanın ne kadar özel bir bölge olduğunu gözler önüne seriyor. Kitap sadece dışarıdan gelecek gezginlere Kaçkarlar’ı tanıtmakla kalmıyor, bölge halkına da bu zenginliği koruma çağrısında bulunuyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
ÇETİN CEM YILMAZ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Vampire Weekend
Vampire Weekend
XL Recordings

Hürriyet Daily News Spor Editörü ve müzik yazarı Çetin Cem Yılmaz tam bir Londra hayranı. Kenti her ziyaret ettiğinde kendinden geçiyor. Özellikle İngiliz Brit-Pop ve Brit-Rock müziğiyle yakından ilgileniyor. Bu açıdan Londra’yı hayat dolu ve insanı boğmayan bir şehir olarak tanımlıyor. Türkiye’de ise Bodrum’a tutkuyla bağlı. Ege ve güney sahillerini dolaştıkça yolunun ister istemez Bodrum’a düştüğünü söylüyor. Hatay onu çok etkileyen kentlerin başında geliyor. Birkaç kez gitmiş olsa da hâlâ hakkıyla gezemediği kanısında. Seyahat listesinde Türkiye’den Karadeniz, yurtdışından ise İskoçya, İrlanda, Japonya, Avustralya, Arjantin ve Brezilya var. Mümkün olsa birkaç ayını da Amerika’ya ayırmak istiyor. Çetin Cem Yılmaz, Avare okurlarına Vampire Weekend’in aynı adı taşıyan ilk albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM
HAZAL YILMAZ BU KİTABI ÖNERİYOR
Fernando Pessoa
Huzursuzluğun Kitabı
Can Yayınları

Blogger Hazal Yılmaz hep görmediği mekanlara olan merakıyla seyahat ediyor. Güney Amerika’nın tamamı ilgisini çekiyor. Buenos Aires, Belem, Rio De Janerio ve Peru, Güney Amerika’da görmek istediği yerlerin başında gelse de Avrupa’yı es geçemiyor. Kopenhag’ın bisiklete binilebilen yollarını ve minimalist tasarımlarını çok beğeniyor. Deniz tatili yapmak için Gökova’yı, kültür turu yapacaksa Londra’nın doğu semtlerini tercih ediyor. Mardin’de otomobil seyahati, Karadeniz’de sonbahar gezisi, Antakya’da lezzet turu yapmak istiyor. En büyük hayallerinden biri bağbozumunda Bozcaada’da olmak. Tüm Yunan Adaları’na gitmek istiyor. 2011 bitmeden görmeyi planladığı yerlerin başında Tiflis, Dublin, Edinburgh ve Liverpool var. Fakat asıl hayalini kurduğu seyahat Seattle, New Orleans, Route 66 Amerika’sından başlayan ve Venezuela, Şili, Bolivya’ya uzanan yollarda gezmek. Hazal Yılmaz, Avare okurlarına Fernando Pessoa’nın Huzursuzluğun Kitabı adlı romanını öneriyor.
False