Av Yasağı Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Av Yasağı Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 18:55

ALİAĞA AVCILAR VE ATICILAR DERNEĞİ BAŞKANI MEHMET CANDAN, AVCILARIN AVLANMA YASAĞI TARİHLERİNE DİKKAT ETMESİ GEREKTİĞİNİ, AVLAMA SÜRELERİNDEN SONRA KAÇAK AVLANMA YAPACAK OLAN ŞAHISLAR HAKKINDA YASAL İŞLEMLERİN BAŞLATILACAĞINI SÖYLEDİ.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, alınan kararla vlanması serbest olan bazı türlerin 21 Şubat 2016 tarihi itibariyle avlanmasının yasak olduğunu bildirdi.
Aliağa Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Candan, avcıların avlanma yasağı tarihlerine dikkat etmesi gerektiğini, avlama sürelerinden sonra kaçak avlanma yapacak olan şahıslar hakkında yasal işlemlerin başlatılacağını söyledi. 24 Şubat Pazar günü tüm avların 6 ay boyunca kapanacağını ifade eden Başkan Candan, "Aliağa’nın ilk sivil toplum kuruluşu olan derneğimizde şu anda 237 üyemiz var. Üyelerimizin 47 tanesi aktif olarak avcılık yapıyor. Yasakla birlikte avlanmaya ara vereceğiz. Yasak esnasında av yapanlar ilk etapta 375 lira kaçak avlanma cezasına çarptırılacak. Avlanması yasak hayvan vurdularsa da ona göre ayrı ceza alacaklar. 6 ay boyunca kapalı kalacak sezonun 20 Ağustos Cumartesi günü açılmasını bekliyoruz” dedi.
Merkez Av Komisyonunun ilgili kararına göre, Çil Keklik Sakarmeke, Sakarca, Yeşilbaş, Boz Ördek, Fiyu, Çamurcun, Macar Ördeği, Tepeli Pakta, Kılkuyruk, Elmabaş Pakta, Çıkrıkçın, Suçulluğu, Kaya Güvercini, Tahtalı, Karatavuk, Öter Ardıç, Çulluk, Alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, Saksağan kuş türlerinin 21 Şubat 2016 tarihinden sonra avlanmalarının yasak olacağı öğrenildi. Yine ikinci grup memeli hayvanlar sınıfındaki yaban domuzu ve çakal avları da 21 Şubat 2016 tarihinden sonra yapılamayacağı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!