AÜ'ye görüntüleme sistemi bağışlandı

Güncelleme Tarihi:

AÜye görüntüleme sistemi bağışlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2018 16:15

AÜ'ye görüntüleme sistemi bağışlandı

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikro Cerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı tarafından, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne 'SPY Floresans Görüntüleme Sistemi' hediye edildi.

TİSK Mikro Cerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı tarafından AÜ Hastanesi'ne 'SPY Floresans Görüntüleme Sistemi'nin bağışlnaması kapsamında protokol töreni düzenlendi. Törene, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, AÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, AÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, Prof. Dr. Ömer Özkan ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Mustafa Ünal, "Ülkemizdeki birçok önemli kurum ve kuruluşa bu cihazın hibe edildiğini görmüş olduk. Bu kurum bunu hak ediyor. Geriye dönüp düşündüğümüz zaman bunu gördük. Cihazı hastanemize kazandıranlara teşekkür ediyorum" dedi. Organ nakli merkezinin mucizelere imza attığı belirten Prof. Dr. Ünal, cihazla hastanede gerçekleştirilen önemli ameliyatlara büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

'CİHAZLA ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDİLECEK'

Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan ise mikro cerrahi uygulayan merkezlerin cihaz ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti. Bağış projesinin çok da yararlı olduğuna inandığını söyleyen Prof. Dr. Türker Özkan, "Özellikle uzuv kayıplarının ardından gerçekleşen mikro cerrahi ameliyatlarında bu cihaz önemli başarı elde ediyor. Önceden ölü dokunun seviyelerini beklemek için rengine, ısısına bakıyorduk. Bunun için de yaklaşık bir hafta bekliyorduk. Şimdi öyle değil. Ameliyat sırasında bile o parçaların hangisinin yaşadığını, hangi damarın beslendiğini tespit edebiliyoruz. Hasta ameliyattan çıkmadan yeniden müdahale etme şansı oluyor" diye konuştu.

Türkiye'nin ilk yüz, kol ve rahim naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ise cihazın sadece klinik olarak değil, akademik boyutta da kendilerine büyük fayda sağlayacağını, cihazı doku nakillerinin yanı sıra organ nakillerinde de kullanacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Bülent Aydınlı da bu tür cihazların merkezlerinde bulunmasının çok önemli olduğuna değindi. Cihazın genel cerrahide, safra yollarında, karaciğer, böbrek nakillerinde bile doku perfüzyonu göstermek açısından çok işe yaradığını vurgulayan Prof. Dr. Aydınlı, "Bunun dışında kalp-damar cerrahisinde, ortopedik cerrahide kullanım alanı var. Fakültemizde böyle bir cihazın kullanılacak olması hepimiz için hakikaten hem çalışma konforumuzu artıracak hem de bizim insanımıza daha iyi hizmet vermemizi sağlayacak" dedi.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Mustafa Ünal, Doç. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından desteklerinden dolayı Prof. Dr. Türker Özkan'a plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!