Attila Gökçe: Sana abla mı diyeceğiz Bruce abi?

Güncelleme Tarihi:

Attila Gökçe: Sana abla mı diyeceğiz Bruce abi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 15:39

Magazin basınının 1 numaralı gözdesi olan Kim Kardashian'ın üvey babası Bruce Jenner'ın cinsiyet değiştirerek kadın olması tüm dünyada büyük yankı yarattı. Duayen spor yazarı Attila Gökçe, bugün Milliyet Gazetesi'nde yer alan köşe yazısında bu olayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Attila Gökçe'nin "Abla mı diyeceğiz Bruce abi?" başlıklı yazısı şöyle:

Geçen hafta gazetelerin magazin sayfalarında “eski olimpiyat yıldızı” Bruce Jenner’in (64) kendini kadın olarak hissettiği ve ömrünün bundan sonrasını bir dişi olarak yaşayacağı haberini okudum.

Attila Gökçe: Sana abla mı diyeceğiz Bruce abi

Bruce Jenner, 1976 Montreal Olimpiyat Oyunları’nda dünya rekoru kırarak dekatlon şampiyonu oldu, altın madalya aldı. Gelmiş geçmiş tüm dekatloncular arasında belki de en yakışıklısı oydu.

Attila Gökçe: Sana abla mı diyeceğiz Bruce abi

Doğrusu, editör arkadaşların o büyük başarıyı “eski olimpiyat yıldızı” diye küçük bir ayrıntıya dönüştürmesi bana göre büyük haksızlıktı. Haber ayrıntılarında pop ikonu Kim Kardashian’ın üvey babası kimliği daha da öne çıkıyordu.

Haberin Devamı

Attila Gökçe: Sana abla mı diyeceğiz Bruce abi

Nihayet anlamış olduk ki Bruce Jenner, bir “hermafrodit”miş... Yani ne kadın, ne erkek... Ama hem kadın hem erkek! Nasıl hissediyorsa öyle yaşasın da...
Biz erkekler ne yapacağız şimdi?
Sana abla mı diyeceğiz Bruce abi!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!