#atsoticaret sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

#atsoticaret sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 11:37

#atsoticaret sonuçlandı

Haberin Devamı

 

ANTALYA (DHA) - KURULUŞUNUN 135'inci yılını bir dizi etkinlikle kutlayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 1- 30 Mart tarihleri arasında 'Antalya'da Ticaretin Fotoğrafını Çek' sloganı ile düzenlediği "Antalya'da Ticaret" konulu Instagram fotoğraf yarışması sonuçlandı. DHA muhabiri İbrahim Laleli'nin Konyaaltı Sahili'nde çektiği fotoğraf, ikincilik ödülü aldı.
ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Ekonomi Muhabirleri Derneği adına Taylan Erten ve Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Seven'den oluşan jüri, 1- 30 Mart tarihleri arasında Instagram'da #atsoticaret etiketiyle yüklenen 1370 fotoğrafı inceledi.
Yapılan değerlendirmede "ramazanbozca" kullanıcı isimli Ramazan Bozca'nın fotoğrafı birinci, "ibrahimlaleli" kullanıcı isimli İbrahim Laleli'nin fotoğrafı ikinci, "ekremsahin_07" kullanıcı adıyla Ekrem Şahin'in fotoğrafı üçüncü seçildi. Jüri yarışmada üç fotoğrafa Antalya Kültür Sanat Mansiyon Ödülü verilmesini kararlaştırdı. "Avurga" kullanıcı ismiyle Mustafa Gümüş, "ozgursahinphotography" kullanıcı isimiyle Özgür Şahin, "sahinniyazi" kullanıcı ismiyle Niyazi Şahin mansiyon ödülüne değer bulundu.
İKİNCİLİK ÖDÜLÜ LALELİ'NİN
DHA Antalya Bürosu'nun fotomuhabiri İbrahim Laleli'nin Konyaaltı Sahili'nde çektiği ve ikincilik ödülü alan fotoğraf, uçan balonlar altında şekerleme yapan 2 satıcıyı konu alıyor. Balon satarak geçimini sağlayan iki genç, gökyüzünün bulutlanmasını fırsat bilerek sahilde balonları koluna bağlayarak uçmasını engellemiş ve kısa süreliğine de olsa 'şekerleme yaparak' yorgunluk atmıştı. Laleli de çeşitli çizgi film karakterlerinin şekillerinden oluşan uçan balonları eline bağlayarak sahile uzanan baloncuları görüntülemişti.
GÖRSEL BELLEĞE KATKI
Türkiye'nin en köklü ticaret ve sanayi odalarından biri olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 3 Nisan 2017'de kuruluşunun 135'inci yılını kutlayacağını kaydeden Başkan Davut Çetin, "Etkinlikler kapsamında 'Antalya'da Ticaret' konulu ödüllü Instagram fotoğraf yarışması düzenledik. Yarışmayla sosyal medyada Antalya'nın ticaret hayatına dikkat çekmek istedik. Aynı zamanda kentin ticaret hayatının görsel belleğine de katkı koymayı da amaçladık" dedi.
FOTOĞRAF TUTKUNLARINA TEŞEKKÜR
Başkan Davut Çetin, 'Antalya'da Ticaretin Fotoğrafını Çek' fotoğraf yarışması ile Antalya'nın binlerce yıllık tarihi ve kültürel geçmişinin en önemli dokusu olan ticaretin "Antalya'da Ticaret" konulu görsellerini #atsoticaret etiketi ile bir araya getirmeye çalıştıklarını kaydetti.
Başkan Davut Çetin, "Sosyal medyada bu etiketle kentin ticaret hayatına katkı sağlayan Antalyalı fotoğraf tutkunlarına ve tüm Antalya dostlarına yaptıkları paylaşımlar için teşekkür ediyorum. Çok değerli görüşleri ve yaptıkları titiz değerlendirmeleri için de Jüri üyelerimize de camiamız adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
ÖDÜL TÖRENİ PAZARTESİ
Dereceye girenlere ödülleri 3 Nisan Pazartesi günü ATSO Meclis Salonu'nda düzenlenen kuruluş yıldönümü töreninde verileceğini belirten Davut Çetin, "Yarışmada birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye de bin TL para ödülü verilecek. Yarışmamızda, Antalya'ya kazandırdığımız ve çok değerli eserleri sanatseverlerle buluşturduğumuz Antalya Kültür Sanat adına da mansiyon ödülleri verdik. Bu ödüllerin sahipleri merkezimizde 1 yıl boyunca düzenlenecek tüm etkinlikleri ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!