ATSO Tarım Kümesi'nden Uzakdoğu çıkarması

Güncelleme Tarihi:

ATSO Tarım Kümesinden Uzakdoğu çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 15:36

ATSO Tarım Kümesi'nden Uzakdoğu çıkarması

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA firmaları, Vietnam ve Tayland pazarında yeni işbirlikleri ve ihracat olanakları arayacak.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Ekonomi Bakanlığı'nın 'Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi' (UR-GE) desteği kapsamında yürütmekte olduğu 'ATSO Tarım Kümesi: Antalya Tarım Sektörünün İhracat Potansiyelinin Artırılması' projesi, faaliyetlerine devam ediyor. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya'da gübre, tohum, tarım ilacı, biyolojik mücadele ve sera sistemleri alanlarında faaliyet gösteren firmaları bünyesinde barındıran ATSO Tarım Kümesi'nin, 5-6 Eylül tarihlerinde Vietnam, 8- 10 Eylül tarihlerinde ise Tayland'da temaslarda bulunacağını bildirdi.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU İMZALANACAK

ATSO Tarım Kümesi'nin Antalya firmalarının yeni pazarlara açılmak, yeni işbirlikleri ve ihracat olanakları geliştirmek adına önemli imkânlar sunduğunu vurgulayan Başkan Çetin, Vietnam ve Tayland temasları hakkında şu bilgileri verdi:

“ATSO Tarım Kümesi'nde yer alan 9 firma ilk olarak Vietnam'ın HoChiMinh kentinde Vietnam'ın tarım kimyasalları, tohum ve biyolojik mücadele sistemleri alanında önde gelen grup şirketleri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Vietnam ziyareti kapsamında ayrıca ATSO ile Vietnam Ticaret ve Sanayi Odası HoChiMinh Şubesi arasında işbirliği protokolu imzalanacak. Vietnam'dan sonra Tayland'a geçecek olan ATSO Tarım Kümesi üyeleri, Bangkok şehrinde gerçekleştirilecek olan ve Güneydoğu Asya'nın en önemli tarım fuarlarından SIMA ASEAN Fuarı'na katılacak. Antalya firmaları burada açacağımız standda firmalarını tanıtma ve VIP ikili iş görüşmelerine katılma fırsatı elde edecek."

HEDEF YENİ PAZARLAR

Çetin, sözkonusu organizasyonun yeni pazarlara açılmak, yurtdışı pazarları, ülke ve ürünleri tanımak, yeni pazarlama stratejileri, yeni işbirlikleri ve ihracat olanakları geliştirmek için önemli imkânlar sunacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!