Atölye söyleşilerinin konuğu Sermet Yeşil oldu

Güncelleme Tarihi:

Atölye söyleşilerinin konuğu Sermet Yeşil oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 15:44

Atölye söyleşilerinin konuğu Sermet Yeşil oldu

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi’nde, Film Atölyesi planlı atölye söyleşilerinin ilki Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA) seminer salonunda gerçekleşti.

Söyleşinin konuğu Türk sinemasının son zamanlardaki başarılı isimlerinden Sermet Yeşil oldu. Sermet Yeşil, Türkiye’deki sinemanın gelişim süreci, senaryo oyuncu ilişkisi ve günümüz sinemasının geldiği nokta üzerine değerlendirmelerde bulundu. Sinema, televizyon ve tiyatro için karşılaştırmalarda bulunan Sermet Yeşil tiyatronun kendisi için daha ağır bastığını ifade etti ve şöyle konuştu:

“Benim alanım daha çok tiyatro. İstanbul’da tiyatro yapmak ve geçinmek istedim. Şehir tiyatrolarında çalışıyorum şimdi ve hiçbir iş yapmadan tiyatrodan geçinebilecek durumdayım. Bu sayede başka oyunlara gidebiliyor ve festivalleri takip edebiliyorum. Bunu yapmak yaklaşık 20 yılımı aldı. Hali hazırda İstanbul’da ve Eskişehir’de oynadığım iki oyun var. Bir ayağım Eskişehir’de bir ayağım İstanbul’da. Bu ritme alıştım. Biraz yorucu ama keyifli. Bazen işler arka arkaya geliyor 10-15 gün sürüyor, yorucu oluyor ama keyifli oluyor. Tiyatro da buna değer”

Televizyonda oyunculuk yapmanın tiyatroda oynamaktan çok farklı olduğunu belirten ve özellikle telif konusunda sıkıntı yaşandığını söyleyen Yeşil, bu durumu şöyle özetledi: “Televizyon piyasası başka bir şey. Orada manken de oyunculuk yapabiliyor. 7 yaşındaki çocuk da oyunculuk yapabiliyor. Orası bir vizyon ve oyunculukla çok alakalı değil. Orada bir pasta var ve o pastadan sana düşen paylar var. Burada şanslı olman, ekran için önemli özelliklerinin olması ya da yakın bağlantıların olması gerekiyor. Burada bir iş yaparken sözleşmeye şehir tiyatrolarındaki işimizi etkilememesine dikkat ediyoruz. Çünkü asıl işimiz bu ve buna uyum sağlamak gerekiyor. Buradaki işimizi etkilememesi gerekiyor. Zaten telif hakkı yok, oyununuz her yerde oynuyor. Yani hala Yeşilçam’ın yaşadığı şeyle aynı şeyleri yaşıyoruz ve bir adım ileri gidemedik.”

SERMET YEŞİL KİMDİR?

1977 Eskişehir doğumlu Sermet Yeşil, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Ankara Devlet Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Tiyatro Anadolu’da görev aldı. Halen Eskişehir Şehir Tiyatroları oyuncularındandır.

Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Yeşil, televizyon ve sinema çalışmalarına da devam etmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!