ATO:Teröre karşı bütün insanlık birleşmelidir

Güncelleme Tarihi:

ATO:Teröre karşı bütün insanlık birleşmelidir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 12:38

ATO:Teröre karşı bütün insanlık birleşmelidir

Haberin Devamı

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak ile Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Atatürk Havaalanı’nda gerçekleşen ve 44 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı kınadı. 

Adana Ticaret Odası’nın Temmuz ayı olağan Meclis toplantısı Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleşti. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısının damgasını vurduğu toplantının başlangıcında terör şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Toplantıda konuşan Tarkan Kulak, “Geçtiğimiz günlerde hepimizi yasa boğan bir olay yaşandı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, 44 masum insanın hayatını kaybettiği ve çok sayıda vatandaşımızın da yaralandığı insanlık dışı bir terör saldırısı yaşadık. Ülkemizin huzur ve güvenliğini hedef alan bu ve benzeri terör saldırılarını şiddetle kınıyor; hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de konuşmasında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan saldırının; terörün insan hayatını hiçe sayan, kadın, çocuk, yaşlı, din, inanç, milliyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanları hedef alan zalim, alçak ve çirkin yüzünü tekrar ortaya koyduğuna işaret ederek, “Millet olarak büyük üzüntü içindeyiz. 19’u yabancı 44 kişinin hayatını kaybettiği 238 kişinin yaralandığı bu olay, teröre karşı tüm dünyanın birlik ve beraberlik içinde mücadele etmesi gerektiğini tekrar ortaya koymuştur. Terör ne bir ülkenin ne de bir bölgenin sorunudur. Terör insanlığın sorunudur. Terör çirkin yüzünü Amerika’da, İspanya’da, Belçika’da, Ortadoğu’da ve ülkemizde gösterebilmektedir. Dini, ırkı, rengi, milliyeti, siyasi görüşü, ne olursa olsun tüm insanlık bu vahşet karşısında büyük ve güçlü bir dayanışma içinde olmalıdır. Yaşadığımız bu acı olayın son olmasını diliyorum” diye konuştu.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!