Atletizmde Türkiye Üçüncüsü Beyoğlu Yaz Spor Okullarından Çıktı

Güncelleme Tarihi:

Atletizmde Türkiye Üçüncüsü Beyoğlu Yaz Spor Okullarından Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 09:27

Beyoğlu Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda Atletizm dalında eğitim alan sporcular, İstanbul ve Türkiye genelinde derece yapıyor. Beş madalya sahibi olan Derya Baştuğ , ‘Okulda yeterince kupamız var’ diyerek, “Büyüdüğümde Merve Aydın gibi başarılı bir Atletizmci olmak istiyorum” dedi.
Beyoğlu’nda karnelerini alan 7-14 yaş arası çocuklar, Beyoğlu Belediyesi Yaz Spor Okulu kapsamında açılan ‘Atletizm Okulu’nda başarılı bir sporcu olmak için ter döküyor. Cinderesi parkında haftanın her günü verilen eğitimlerde farklı yaş gruplarından çocuklar atletizmin inceliklerinden, teknik yönlerine kadar sıkı bir eğitimden geçiyor. Uzman hocalar eşliğinde eğitim alan çocuklar, hafta içi her gün 09.00 ile 12.30 saatleri arasında çalışıyor.
MÜCADELE TÜRKİYE VE İSTANBUL DERECESİ GETİRİYOR
Yaz Spor Okulları Atletizm Okulu’nda çocuklar ve gençler, seviyelere göre bin ve bin 500 metrede mücadele ediyorlar. Koşu öncesi genç sporcular her gün ısınma ve parkur çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Zorlu mücadelenin ardından Beyoğlu Belediyesi Yaz Spor okullarından yetişen sporcular, Türkiye ve İstanbul derecelerini Beyoğlu’na getiriyorlar.
Kısa mesafe koşusunda Türkiye 3’üncüsü ve İstanbul 1’incisi olan Sude Naz Kütük, büyüdüğümde atletizmle uğraşmak istiyorum. Kendime bir çok zorluktan geçerek başarıya ulaşan atletizmcileri örnek alıyorum” dedi.
"BÜYÜDÜĞÜMDE, MERVE AYDIN GİBİ OLMAK İSTİYORUM"
Beden hocasının teşvikleriyle spora başladığını söyleyen 13 yaşındaki Derya Baştuğ, “okulda yeterince kupamız var, daha ileriye gitmek istiyorum. Büyüdüğümde Merve Aydın gibi başarılı bir atletizmci olmak istiyorum” dedi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın çocuklara hediyesi olan Yaz Spor Okulları tamamen ücretsiz olup ayrıca, çocuklar kişisel becerilerine göre farklı spor dallarına yönlendiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!