Atina’dan Anadolu Hisarı’na

Olimpiyatlar ilk kez bu kadar yakınımıza geldi. Dünyanın en büyük spor şöleni 2004'de uçak ile 1 saat mesafede yapılacak. Olimpiyat Oyunları'nda sporun zevki ve heyecanı bir başkadır.

Dünyanın en güçlü ve elit sporcuları, dünyanın en değerli madalyalarını kazanmak üzere 16 gün sürecek bir mücadele içine girecekler. Atletizmden futbola, basketboldan güreşe, halterden yüzmeye kadar tam 26 branşta müsabakalar yapılacak. NBA'in yıldızları, tenisin kral ve kraliçelerinin yanısıra, Halil Mutlu, Süreyya Ayhan gibi yıldızlarımız ay yıldızlı forma için yarışacaklar.

Bir kez Olimpiyat izleyen kişi bir daha bu muhteşem gösteriyi bırakamaz. Bu kadar yakınımıza gelen oyunları seyretmek için şimdiden bilet ve otel rezervasyonu yaptırmak gerekir. Özellikle Olimpiyatlarda bugünden harekete geçmezseniz sonra yer ve bilet bulmanız mümkün değil. Kime mi müracaat edeceksiniz, ya TURSAV'a, ya da seyahat acentanıza.

Hisar’daki yangın

Türkiye'nin en eski ve en güzide kurumu, eski adı ile Anadolu Hisarı Spor Akademisi, yeni adı ile Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, maalesef büyük bir yangın geçirdi. Bu büyük spor yuvasının konferans salonu ve diğer bazı üniteleri büyük hasar gördü.

Böyle bir eğitim yuvasının onarımı için herkesi göreve çağırıyoruz. Başta büyük şirketlerimiz, yardımsever insanlarımız ve hükümetimiz olmak üzere hepimizin katkısı gerekir. Dostluk ve insanlık işte bu güç zamanlarda ortaya çıkar. Gelin binlerce spor eğitimcisi yetiştiren bu yuvaya hep birlikte sahip çıkalım.

Gurur duyduk

Ülkemizde Spor Hukuku yeni bir ivme kazandı. Sporun doğru yasalarla yönetilmesinin bütün branşlarda kalkınmamızda büyük katkısı olacak. İşte örnek bir spor hukukçusu sevgili kardeşimiz Kısmet Erkiner, CAS adıyla anılan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin üyeliğine seçildi. İlk kez bir hukukçumuz böyle onurlu bir göreve getirildi. Gurur duyduk, CAS başta Uluslararası Olimpiyat Komitesi olmak üzere, FIFA, UEFA, FIBA, IAAF gibi uluslarası spor federasyonlarının üst temyiz mahkemesi görevini yürütmektedir.

Sayın Kısmet Erkiner'i kutlarken, uluslararası görevlerde insanlarımızın yer almasının devletçe teşvik edilmesini bekleriz. Bugüne kadar teşvik yerine hep çelme atıldığı da bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.
Yazarın Tüm Yazıları