Atilla Mahallesi sorunlarla boğuşuyor

EŞREFPAŞA-Atilla Mahallesi Muhtarı Ali Çatkın, mahallesindeki sivrisinek, kaldırım işgalleri ve eski yapıların oluşturduğu sorunların bir an önce çözümlenmesini istedi.

Mahallesinde yolların yıllardır yapılmadığına işaret eden Muhtar Çatkın, "Yaptığımız başvurular sonucunda sadece 3 cadde asfalt yapıldı. Ancak ara sokakların büyük bir kısmı öylece duruyor. Bu arada kaldırımlar yapılmadığı için sorun oluşturuyor. Kaldırımlar alçakta kaldığından araba işgalleri yaşanıyor" dedi. Vatandaşlardan sivrisinek konusunda da çok şikayet geldiğini ifade eden Çatkın, "İlaçlama için başvurduk ancak Avrupa Uyum Yasası’ndan dolayı arabayla ilaçlama yasak. Tulumbalarla yapılan ilaçlama ise yetersiz" şeklinde konuştu.

Eski yapılar tehlikeli

Mahallede eski yapıların olduğunu, bunların sahiplerini buluncaya dek çok zaman geçtiğini de dile getiren Ali Çatkın, bu yapıların mahalleli için tehlike arz ettiğini belirtti. Köpeklerin kısırlaştırılıp bırakılmasına da tepki gösteren Çatkın, vatandaşların bu durumdan rahatsız olduklarını söyledi. Kayıt sistemlerinde sorunlar yaşadıklarına değinen Çatkın, vatandaşın nakilsiz olarak geldiğinde ilk önce nüfus müdürlüğünden onay alması gerektiğini, bunun ise işi zorlaştırdığını belirtti. Çatkın, bilgisayar sistemlerinin yeterli olmadığını ve değiştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaldırım işgallerine denetim şart

İZMİR Üçyol’dan arayan okuyucumuz Nurten Mertel, bir türlü önlenemeyen kaldırım işgallerine dikkat çekerek, "Her gün Bayramyeri ve Nokta durağı arasında yürüyorum. Kaldırım işgalinin bitmediğini, giderek daha çok yere sıçradığını görüyorum. İşyeri sahipleri ve bazı yerlerde de dilenciler adım atacak yer bırakmıyor. Alsancak’ın merkezi olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişi de ayrı sorunla karşı karşıya. Belediyelerin gerekli denetimleri sürekli olarak yapmasını bekliyoruz" dedi. Karşıyaka 1737 Sokak’tan arayan Fatih Üzümcü adlı okuyucumuz da, "Sokağımızda sadece esnaf yaya yollarını geçilemez hale getirmiyor. sorumsuz araç sürücüleri de yayalara saygısızlık yapıyor. Kaldırımlar otopark olarak görülüyor. Belediyenin yerleştirdiği mantarlar da kırılıyor" diyerek daha etkili önlem alınması gerektiğini belirtti.

Yatırımların önü açılsın

FOÇA Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli, bölgenin SİT alanı olması nedeniyle yeni yatırım yapılamadığı için ilçede turizm sezonunun iki ay bile sürmediğini, var olan tesislerin de kaderine terk edildiğini belirtti. Menemenli, "Mükemmel bir turizm yatırımı olan Club Med, bu sene 4’üncü sezonunu da kapalı geçiriyor. Açık olduğu dönemlerde Foça halkı için önemli bir istihdam kaynağı olan Club Med, kendi haline terk edilmiş durumda" dedi.

Arsa mikrop yuvasına döndü

GÜZELYALI’dan arayan Şenay Duran adlı okuyucumuz, "60 Sokak’ta oturuyorum. Evimizin bitişiğindeki bina geçen yıl yıkıldı. Ortaya çıkan arsa zamanla çöplüğe döndü. Sağlığımız da tehlikede. Çünkü burada büyük fareler cirit atıyor" diyerek belediyeden çözüm bulunmasını istedi.

Önlem alınmalı

SİNAN Engin adlı okuyucumuz, İzmir Çiğli’de Anadolu Caddesi’ndeki alt geçit çalışmaları nedeniyle trafiğin 8229 Sokağa yönlendirildiğini belirterek, "Az sayıda aracın geçtiği sokak bir anda hareketlendi. Ancak sıkıntı yaşanıyor. Ne trafik lambası, ne de yaya geçidi var. " dedi.
Yazarın Tüm Yazıları