Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Atıksu Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 15:48

Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışı yapıldı

Haberin Devamı

Ayhan AYDEMİR/YAKAKENT(Samsun),(DHA) - SAMSUN'un Yakakent ilçesinde Başbakan Binali Yıldırım telekonferans yöntemiyle katıldığı Atıksu Arıtma Tesisi açılışı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dünya Çevre Günü kapsamında açılışı yapılan Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi açılış törenine Başbakan Binali Yıldırım'da telekonferans yöntemiyle katıldı. Açılış törenine ayrıca Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yakakent Atıksu Arıtma Tesisinde yapılan törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Yakakent ilçemizde daha önceleri kanalizasyon sistemi yapılmadığı için bu atıklar fosseptikler ile hallediliyordu. Oradan bertaraf edilmiş oluyordu. Tabi bu olayın bu şekilde gitmesi mümkün değildi. Çünkü Yakakent ilçesi Samsun`da denize yakınlığı ile ve turist gelişine müsait olması ile şirin bir ilçemizdir. Bu problemlerin çözülmesi gerekiyordu. Ve bu projeler iller bankası tarafından onaylanmış. Neticede onaylanan bu projenin ihale aşaması da tamamlanmıştır. 23 milyon 317 bin 600 lira bir bede tespit edilip bu yatırım tamamlanmış. İnsanlar alt yapı olmayan yerleşim alanlarında sıkıntı yaşanmakta. İnşallah Ak Parti Belediyeciliği ile bu tür problemler çözülüyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Biz Ak Parti olarak yaşanabilir şehirler oluşturma noktası ile yola çıktık. Şehirlerimizi yaşanılabilir kılmak için birçok yeniliği hayata geçirdik. Toplu konut ihtiyaçlarından alt yapı işlemlerine tüm konularda gereken özeni gösterdik. Fakat bu güne geldiğimizde bu tür alt yapı, kanalizasyon gibi sorunların kalmadığı ve daha yek beklentilerin vücut bulduğu şehirler için mücadele ediyoruz. Ve biz bugün sadece çevreyi korumak adına değil yaşatmak adına da çok önemli hamleleri hayata geçiriyoruz. Bugün 4 milyar fidanı toprakla buluşturarak orman alanlarımızı arttırdık. Ve Yakakent ilçemizde bu çalışmalarla birlikte geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek.  Bu küresel sorun ile ilgili attığımız her adımın küresel anlamda bir karşılığı var.  Bugün Yakakent'te gerçekleştirdiğimiz bu açılış arıtma tesisi açılışına zannetmeyin ki sadece Yakakent`te zannetmeyin ki Samsun'a ya da Türkiye ile sadece ilgisi var. Bugün burada attığımız bu adım aslında dev bir adımdır. Bunun aynı zamanda küresel bir problem olarak karşımıza çıkan çevre sorunlarını bertaraf etme konusunda daha çok önemlidir” diye konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise, “Bu projeler gerçekten çevrenin atalarımızdan bize miras değil de emanet olarak bırakıldığı düşüncesiyle çocuklarımıza emin bir şekilde temiz bir şekilde bırakmak için çok ciddi çalışmalar yapılıyor.  O anlamda bu tesis için biraz önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin beyin bahsettiği gibi 23 milyona yakın bir para harcandı. Bunlar çok önemli şeyler. Vatandaşlarımızın mutluluğu çok önemlidir. Bu projelerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Samsun ve ilçelerinin yaşanabilir bir kent olması için belediyelerimiz kurumlarımız çok çalışıyoruz. Bir de diyoruz ki şüphesiz Samsun yaşanabilir bir kent olmasıyla birlikte insanlara da iş ve aş veren bir kent olsun. Samsun’un potansiyeli çok yüksek.  Allahu Teâlâ şansımıza o kadar özellik güzellik vermiş ki bütün ulaşım ağlarının merkezinde Karadeniz'in kuzeye açılan kapısı Karadeniz'in amiral gemisi konumda. Samsun gücünü çok daha iyi kullanması lazım onun için de bugüne kadar yapılan çalışmaları üzerine katlamalıyız” ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın telekonferans yöntemiyle bağlandığı açılış programının kurdelesi kesildi. Program daha sonra tesisin gezilmesi ile birlikte son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!