Atık su projesinde sona yaklaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Atık su projesinde sona yaklaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 11:07

Atık su projesinde sona yaklaşıldı

Haberin Devamı


Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI,(Kütahya),(DHA)- TAVŞANLI Belediyesi tarafından yapılan Atık Su Arıtma Tesisi Kasım ayında tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak. Havuzlar ve idari binaları hizmet verme noktasına getirilen tesiste sadece biyolojik canlıların oksijen ihtiyacını karşılayacak difüzör kapaklarının montajıyla çevre düzenleme çalışmaları kaldı. 
Enerji nakil hattının çekildiği Atık Su Arıtma Tesisi'nde havuzlar Ekim ayında doldurulacak ve Belediyemiz tarafından geçici kabul yapılarak test aşamasına geçilecek. 
Bu süreçte pis sular arıtıldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilerek test sonuçları alınacak. Değerlerin normal seviyede çıkması halinde Kasım ayında tesis tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak. Saniyede 788 M3 suyu aratacak tesis ilçemizin nüfusu 90 bini aştığında ek havuzlar yapılarak kapasite artırımına gidilebilecek. 
2015 yılının Aralık ayında çalışmalarına başlanan ve toplam 2 bin metrekare alanda yapılan tesis ön görülen iş takviminden daha hızlı ilerledi. Konuya ilişkin değerlendirmeler ve bilgilendirmelerde bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, tesisin 23 milyon TL'ye mal olduğunu hatırlattı. Başkan Güler şunları söyledi:
"Tavşanlı'mızın çehresini değiştirmek ve uzun vadeli ihtiyaçlarına çözüm bulmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2015 yılında inşaatına başlanan Atık Su Arıtma Tesisimiz gelecek 30 yıl hiç bir ek bina veya arıtma havuzu yapamadan yetecek kapasitede inşa edildi. Ülke genelinde son yıllarda yaşadığımız sıkıntılara rağmen Devletimiz gücünden, kararlılığından hiç bir şey kaybetmeden yatırımlarına devam ediyor. Bu yatırımları belirlenen tarihten önce tamamlama gibi bir huyumuzda var. İşte Tavşanlı'nın Atık Su Arıtma Tesisi bunlara güzel bir örnektir. Mübarek Kurban Bayramı'ndan sonra atık sularımızı temizlemeye başlayacak ve çevre dostu bir ilçe olmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız. Bu tesisin ilçemize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki'ye, Kütahya Milletvekilimiz Vural Kavuncu'ya Bölge müdürlerimize ve yüklenici firmaya Tavşanlı halkı adına teşekkür ediyorum."
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!