Ateş İle Gelen Galibiyet

Güncelleme Tarihi:

Ateş İle Gelen Galibiyet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 10:46

TÜRKİYE BASKETBOL 1. LİGİ 12. HAFTA MAÇINDA MAMAK BELEDİYESİ DSİ, AFYON BELEDİYESPOR’U 83-78 MAĞLUP ETTİ.

Mamak Belediyesi DSİ, Türkiye Basketbol 1.Ligi 12. haftasında evinde konuk ettiği Afyon Belediyespor’u 83-78 mağlup etti.
Geçtiğimiz haftalarda antrenör Altar Tunçkol ile yollarını ayırarak başantrenör Haydar Kemal Ateş ile anlaşan başkent ekibi, çiçeği burnunda koç ile ilk galibiyetini de almış oldu. Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleşen karşılaşmayı Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, başkan yardımcıları, DSİ Kulüp Başkanı Ömer Özdemir tribünden izledi. Karşılaşmanın ardından soyunma odasında basketbolcuları tek tek tebrik eden protokol, başta teknik ekip olmak üzere tüm basketbolculara mücadeleleri ve alınan galibiyet için teşekkür ederek, ilerleyen haftalarda galibiyet serisine devam edeceklerine inandıklarını söyledi. Maç sonrası Mamak Belediyesi DSİ oyuncuları tribünde kendilerini destek olan taraftarı selamlayarak galibiyetin ortakları sizlersiniz dedi.
SÜPER LİG HAYAL DEĞİL
Takımın yeni koçu Ateş, “Galibiyet almak önemliydi ve iyi bir sonuç aldık. Takımda herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. İki takımı da ortaya koyduğu iyi basketbol için kutluyorum. Bize verdikleri destek ve oluşturdukları bu ortamdan dolayı Mamak Belediye Başkanımıza, kulüp yönetimimize ve Mamak halkına teşekkür ediyorum. Onların desteği ile takımımızı Süper Lig’e taşımamız hayal değil” şeklinde konuştu.
AFYON, MAMAK’A DİRENEMEDİ
Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Mamak Belediye Ankara DSİ, Berent ile etkili oldu ve ilk çeyreği 26-22 önde kapadı. Mamak Belediyesi DSİ, ikinci periyodun 6. dakikasında farkı 12 sayıya çıkardı. Eren’in sayıları ile Afyon Belediyespor farkı kapatmayı başarsa da soyunma odasına Mamak Belediyesi DSİ’nin 42-41’lik üstünlüğü ile gidildi. Ev sahibi ekip, Pertev Öngüner ve Hazer Avcı ile son periyoda 59-56’lık skorla avantajla başladı. Son çeyrek büyük çekişmeye sahne olurken, son 7 dakikaya Mamak Belediyesi DSİ 8 sayı ile 69-61 önde girdi. Son iki dakikaya girilirken Afyon Belediyespor farkı 2 sayıya düşürdü. Deplasmanda hiç galibiyeti bulunmayan Afyon Belediyespor bu geleneği devam ettirerek Mamak Belediyesi DSİ ‘ye 83-78 mağlup oldu. Mamak Belediyesi DSİ’de Pertev Öngüner 17 sayı, 5 ribaund, 5 asist, Brandon Peterson 21 sayı, 10 ribaund, 4 asist, Jason Clark 20 sayı, 3 ribaund, 5 asist kaydederken konuk takımda ise Marcus Hall 11 sayı, 1 ribaund, 6 asist, Orçun Tunca 21 sayı, 5 ribaund, 1 asist, Eren Ocaktürk 13 sayı, 6 ribaund, 3 asist ve David Weaver 18 sayı, 6 ribaund ile takıma katkı verdi. İki takım da 11 üçlük isabeti bulurken, Mamak Belediyesi DSİ 20 Afyon Belediyespor 30 girişimde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!