ATAV'dan teatral dans gösterisine davet

Güncelleme Tarihi:

ATAVdan teatral dans gösterisine davet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 18:19

ATAV'dan teatral dans gösterisine davet

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Perge Antik Kenti'nde düzenlenecek 'Pasha Dance Theather'ın teatral dans gösterimine tüm Antalyalıları davet etti.

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen toplantıda, 'Pasha Dance Theather'ın Antalya'nın tanıtımı için önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Antalya'da 2018'in 'Perge Yılı' ilan edilmesi ile Perge Antik Kenti'nın tanıtımının en güzel şekilde yapıldığını dile getiren Gül Ege, Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile antik kentin tanıtımını güçlendirmek için sürekli iletişim halinde olduklarını dile getirdi.

Perge Antik Kenti'ne ilginin artması, Perge'nin Aspendos Antik Tiyatrosu gibi herkes tarafından bilinmesinin önemli olduğunu açıklayan Gül Ege, “Gösterimimiz 1 Eylül Cumartesi akşamı halka açık ücretsiz olacak. Ulaşımı kolay olacak, raylı sistemin geldiği duraktan o akşam her 20 dakikada bir Perge Antik Kenti'ne ulaşım sağlanacak. Antalya'da yaşayan halkımızın, turistimizin, herkesin kolaylıkla bu etkinlikten yararlanmasını istiyoruz" dedi.

PERGE'DE 60 DAKİKALIK MUHTEŞEM GÖSTERİ

Serpil Sunay'ın yapımcılığını üstlendiği 'Pasha Dance Theater' 1 Eylül Cumartesi akşamı Perge Antik Kenti'nde sahneye çıkacak. Yurt dışında çeşitli ülkelerde sahne alarak ülke tanıtımına katkı sağlamak üzere planlanmış, Osmanlı tarihinden ve Osmanlı topraklarında yaşamış kültürlerin danslarından izler taşıyan teatral dans gösterisi, ücretsiz sahnelenecek. Yapımcı Serpil Sunay, gösterinin amacının festival ve organizasyonlarda yer alarak ülkemiz kültürünü ve tarihsel geçmişimizi hem dans, hem de Türk motifleriyle beslenmiş özgün müziklerle tanıtmak olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!