Atatürk’ün sevdiği şarkılar büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Atatürk’ün sevdiği şarkılar büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2017 11:08

Atatürk’ün sevdiği şarkılar büyüledi

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Anamur İlçesi’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 79’ncü yıldönümü anma programları kapsamında Musiki Derneği, Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir dinleti sundu.
Belediye Meclis Salonunda sunulan dinletiye, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel ve yaklaşık 200 kişi katıldı. Katılımcıların ellerinden Atatürk posteri ve Türk bayrakları ile geldiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Emel Kurt, Atatürkçülüğün çocukluktan gençlikten itibaren her vatandaşın içinde hissettiği bir olgu olduğunu anlattı. Atatürk’ün her şeyden önce bu milletin başöğretmeni olduğunu ifade eden Kurt, "Atatürkçülük sonradan üzerimize uyduracağımız bir gömlek değildir. Çocukluğumuzdan, gençliğimizden itibaren biz bu gömleği giymişizdir" dedi. 
Program; 'Arzu ederdiniz bir yol görmeyi', 'Bu cennet vatanı bu cennet yurdu',  'Burası Muştur yolu yokuştur' ve 'Ankara’nın taşına bak' başta olmak üzere Atatürk’ün sevdiği şarkılarla son buldu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!