Atatürk yok Hadise var

TRT yıllardır bastırdığı duvar takvimlerine Atatürk fotoğrafları koyan TRT geleneği bu yıl bozmuş!...

Haberin Devamı

TRT'nin takvimlerine tepki

Kurum tarafından bastırılan duvar ve masa takvimi ile ajandada Atatürk fotoÄŸraflarına yer verilmemiÅŸ... Aferin TRT’ye!.. Cumhuriyet’ten Fırat Kozok’un ilginç haberini okuyoruz:Â

"Ajandanın başlangıç bölümünde yer alan "Dini Günler" başlığı altında; kandiller, üç aylar, hicri yılbaşı, Ramazan’ın başlangıcı ve aşure gününe yer verildi. Resmi tatil günlerinin de yer aldığı ajandada, 10 Kasım görmezden gelindi. Takvim ve ajandalarda TRT’de yayınlanan çeşitli programların ve 17 Aralık’ta yapılan Şeb-i Arus töreninin fotoğrafları kullanıldı. Takvimlerde ayrıca TRT internet sitesinin ve TRT Çocuk kanalının tanıtımlarına da yer verildi. Bu yılki takvimlerde TRT’nin yıllardır süren bir geleneğine de son verildi. Yıllardır Atatürk fotoğraflarıyla tasarlanan takvimlerde bu yıl Yüce Önder’in fotoğrafları yer almazken Türkiye’yi Eurovision’da temsil edecek Hadise’nin fotoğrafları ajandaları süsledi."

TRT tarafından bastırılan ve çalışanlara da imza karşılığı dağıtılan takvimlerde Atatürk fotoğrafının bulunmamasına çalışanlar da tepki gösterdi. Çalışanlar geçen yıl bastırılan takvimdeki Atatürk fotoğrafını keserek yeni duvar takviminin üzerine yapıştırdı. TRT takvimleri genel sekreterlik tarafından hazırlanıyor."

Hadise’yi saymazsanız TRT Diyanet İşleri’ne mi özendi yoksa!

ADD'ciler Alpullu'da toplandı
'Trakya’da mahalle baskısı artıyor’

ADD’nin Trakya Bölge toplantısının, Cumhuriyet’in ilk şeker fabrikalarından olan Alpullu’da yapıldığını anlatıyor gazeteci Erdal Özcan... Atatürkçü Düşünce Derneği’nin genel yönetim kurulu üyeleri ile bölge temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ADD Genel Başkanvekili ve Uludağ Üniversitesi’nin önceki Rektörü Prof. Mustafa Yurtkuran şunları söylemiş:

"Ülke genelinde düzenlediğimiz bu 3. bölge toplantısı ile şubelerimizin yaptıkları çalışmaları ve sıkıntılarını değerlendirdik. Gördük ki Trakya’da bir mahalle baskısı ile karşı karşıyayız, giderek artıyor. Türkiye’de 18 Mayıs 1919 sonrası nasıl bir süreç başladı ise şimdi yine bu mücadeleyi daha güçlü olarak vereceğiz. Biz Şener (Eruygur) Paşa’ya her zaman sahibiz ve ADD, Şener Paşa’nın kapısında 24 saat nöbet tutmaktadır. (...) 19 Mayıs 2009 tarihinde seçim yasalarını bilim adamları ile tartışacağız. Yeni seçim yasası çıkması için gerekli resmi girişimleri yapacağız. Bir oyunun parçası ile karşı karşıyayız. Bu iş Türkiye üzerinde oynanmakta olan oyunlar zincirinin bir halkasıdır. İnancımız o ki Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı’nın son dönemlerdeki konumu gibi bu yollardan geçmeyecektir."

ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi ve Trakya bölge sorumlusu Hakan Dedeoğlu, Cumhuriyet mitinglerinin iktidarı tedirgin ettiğini, üniter devleti yok etmek için bazı güçlerin, Cumhuriyet’in aktif kadro ve kimliklerini yok etmek ve halkımızı çaresiz bırakmak istediğini belirterek, "1926’da kurulan Alpullu Şeker Fabrikası’na gelen Atatürk 1930’da Ergene Köşkü’nde konaklamıştır. Köşkün mutlaka müze olması için çalışarak Ata’mıza sahip olduğumuzu göstereceğiz."

'Ali Dibo’lar da Filistin’e yardım etsinler

SAYIN Milli Eğitim Bakanı, oraya bakan olmanızın sebebi; çocuklarımıza iyiyi, doğruyu, güzeli öğretmek, yurda ve dünyaya yararlı nesiller yetiştirmek. Onların beyinlerine savaşı, kanı, savaşta ölenleri sokmak değil. Savaşta ölenler küçücük çocukları ne ilgilendirir? Bakansınız diye çocuklarımıza aklınıza eseni yaptırabileceğinizi mi zannediyorsunuz?

Onlar sizin zihniyetinize uygun davranmak zorundalar mı? Bir yerlere göndermek istediğiniz mesajlara çocuklarımızı alet etmeyin. Saygı duruşlarını üniversitelerde, Meclis’te, partinizde yaptırın. İlköğretim çocukları sizin koyun sürünüz değil.

(Sayın Bayer, ben bu yazıyı yazarken elime okuldan bir mektup geldi. Naci Çelik imzalı bu mektupta velilerden Filistin’de ölenlere para yardımı isteniyor. Bakan Bey’e seslenmeye devam ediyorum. Sayın Bakan, hükümetinizin her geçen gün ekonomik zorluklar altında inlettiği velilerden ne yüzle böyle bir para istiyorsunuz? Türk ailesinin kendine parası mı var da başkasına verecek! Ali-Dibo’lardan alın, hırsız belediye başkanlarından alın, üçkáğıtçı taşeronlardan alın, oraya gönderin. Bizi rahat bırakın!)
M. ÇAĞDAŞ

'Yılanların Öcü'

ÇOK kalender olduğuna yakından tanık olduğum sevgili Fakir Baykurt’umuz ’Yılanların Öcü’ romanının bitiş cümlelerinde "... Yılan bile sizin yaptıklarınıza dayanamayarak öç almaya başladı da siz ne duruyorsunuz? Düşün yollara... düşün yollara!.." der.

Benim TV kanal listemde öyle dinci yayın yapan cart curt kanallar yoktur. Kazara birisinin önüne çıkar diye silip atıyorum. Onlardan referans alacağı hiç bir şeyleri yoktur insanların!..
Mustafa BAYKAN

TCDD’li mağdur

KESK/Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Yunus Akıl, 17 bin demiryolcuya enflasyonun % 10’ların üzerinde olmasına karşın % 4 gibi bir sadaka zammının reva görüldüğünü, bunun sorumlularının AKP hükümeti ile onunla mutabık olan Memur-Sen, Kamu-Sen ve TCDD yönetimi olduğunu söylüyor ve zammın 50 YTL’lik bölümünün de TCDD tarafından ek ödeme avanslarına mahsuben kesildiği bir süreçte sessiz kalamayacaklarını bildiriyor.

Biliyor musunuz

ADAY gösterilmeyen AKP Bursa Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in bugün Genel Başkan Süleyman Soylu’nun katılacağı bir törenle DP’ye geçeceğini ve bu partiden aday gösterileceğini...

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Türkan Saylan’ın, mimar Oktay Ekinci’yi, tüm ’sosyal demokratım’ diyen siyasi partilerin ortak adayı olarak göstermesini önerdiğini...

EMİNÖNÜ eski İlçe Başkanı ve milletvekili adayı Nadir Aras’ın, CHP Avcılar’dan 5. aday adayı olduğunu...

KÜTAHYA Dumlupınar Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. İsmail Hakkı Düger’in CHP’den Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu;

Haberin Devamı

AKP Beşiktaş örgütünün, seçim kampanyasını bugün Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın sunuşu ile başlatacağını...

Yazarın Tüm Yazıları