Atatürk Olimpiyat'ta Demba Ba ile Fernandao kozlarını paylaşacak

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Olimpiyatta Demba Ba ile Fernandao kozlarını paylaşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 12:31

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş ile Bursaspor arasında 15 Şubat Pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak maç, aynı zamanda iki takımın golcülerinin rekabetine sahne olacak.

Haberin Devamı

Ligde 44 puanla lider durumda bulunan siyah-beyazlı takım, Senegalli forveti Demba Ba'nın son haftalardaki formuyla Bursaspor karşısında 3 puanı hedefleyecek.

Şenol Güneş yönetiminde 33 puanla 4. sırada yer alan Bursaspor ise Brezilyalı oyuncusu Fernandao'nun son haftalarda olduğu gibi lider karşısında da skorer kimliğiyle sonuca gitmeye çalışacak.

DEMBA BA'NIN GOLLERİ KAZANDIRDI

Beşiktaş, Demba Ba'nın gol attığı tüm maçları kazanmayı bildi.

Senegalli oyuncu, Süper Lig'de şu ana dek 8 maçta gol sevinci yaşarken, siyah-beyazlı takım, 24 puan topladı. Demba Ba, bu 8 karşılaşmada 11 gol buldu.

Tecrübeli oyuncu, takımının ligdeki son 3 maçını da boş geçmedi. 17. haftada gol serisine başlayan Demba Ba, Gençlerbirliği, Mersin İdmanyurdu ve Çaykur Rizespor ile oynanan 3 maçta da gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

KARİYER REKORU KIRDI

Demba Ba, Beşiktaş'taki ilk sezonunda kariyer rekoru kırdı.

Siyah-beyazlı formayla sezon başından bu yana 27 resmi maça çıkan Senegalli yıldız, 20 kez fileleri havalandırarak, kariyerinin en golcü sezonuna imza attı.

Daha önce 2012-13 sezonunda Newcastle United ve Chelsea formalarıyla 19 gol kaydeden Demba Ba, Beşiktaş'ta 27 resmi maçta Spor Toto Süper Lig'de 11, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda 3, UEFA Avrupa Ligi'nde 5 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 kez fileleri havalandırdı.


ATATÜRK OLİMPİYAT'TA LİG GOLÜ YOK


Demba Ba'nın Bursaspor karşısında bir hedefi de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk lig golünü atmak olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Feyenoord ve UEFA Avrupa Ligi'nde Partizan maçlarında bu statta gol sevinci yaşayan tecrübeli futbolcu, Süper Lig'de ise İkitelli'de takımına gol kazandıramadı.


DEMBA BA'NIN GOLLERİ

Demba Ba'nın Süper Lig'de gol attığı ve takımının aldığı sonuçlar şöyle:

Maç Skor (Beşiktaş-Rakip) Gol
Medicana Sivasspor 3-2 2
İstanbul Başakşehir 2-1 1
Kasımpaşa 2-0 2
Kardemir Karabükspor 2-1 2
Trabzonspor 3-0 1
Gençlerbirliği 2-0 1
Mersin İdmanyurdu 2-1 1
Çaykur Rizespor 2-1 1

BURSASPOR LİGİN GOLCÜSÜNE GÜVENİYOR

Lider Beşiktaş'ın konuğu olacak Bursaspor ise Jose Fernandao'nun son haftalardaki formunu galibiyet için kullanmaya çalışacak.

Ligin son 8 maçında üst üste gol sevinci yaşayarak dikkatleri üzerine çeken Brezilyalı oyuncu, rakip fileleri 13 kez havalandırarak gol krallığı yarışında zirvede bulunuyor.

Süper Lig'in başında istediği formu yakalayamayan Fernandao, 12. haftada yakaladığı performansı şu ana dek başarıyla sürdürdü. Brezilyalı oyuncu, 12 ve 19. haftalar arasında takımına toplam 9 gol kazandırdı.

Bursaspor, bu oyuncusunun 12 maçta attığı 13 gol sonunda 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Fernandao, attığı gollerle takımına 8 galibiyet ve 3 beraberlik sonunda 27 puan kazandırdı. Bursaspor, Fernandao'nun gol attığı maçlardan sadece birinden mağlup ayrıldı.

Brezilyalı oyuncu, Beşiktaş'a da gol attığı takdirde ligde üst üste 9. maçında da gol sevinci yaşayarak, Metin Oktay ve Saffet Sancaklı'nın rekoruna ortak olacak.

Metin Oktay, Galatasaray formasıyla 1962-63 sezonunda, Saffet Sancaklı ise Kocaelispor'da 1995-96'da üst üste 9 lig maçında gol atma başarısı gösterdi.

Fernandao, gollerinin 7'sini deplasman maçlarında atmayı başardı.

Haberin Devamı

FERNANDAO'NUN GOLLERİ

Fernandao'nun bu sezon Süper Lig'de attığı goller ve Bursaspor'un aldığı sonuçlar şöyle:

Maç Skor (Bursaspor-Rakip) Gol
Gençlerbirliği 2-1 1
Çaykur Rizespor 1-0 1
Medicana Sivasspor 3-0 1
Kayseri Erciyesspor 1-1 1
Kasımpaşa 5-1 2
Kardemir Karabükspor 2-3 1
Trabzonspor 3-3 1
Gaziantepspor 2-1 1
Akhisar Belediyespor 3-1 1
Torku Konyaspor 3-2 1
Galatasaray 2-2 1
Gençlerbirliği 3-1 1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!