Ataryemez düellosu

Güncelleme Tarihi:

Ataryemez düellosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 00:44

Sarı lacivertliler, attığı 24 golün 13’ünü maçların ilk ve son 15 dakikaları ile uzatma diliminde kaydetti. Buna karşın Galatasaray söz konusu bölümler içerisinde rakiplerine hiç gol şansı tanımadı.Sarı kırmızılı ekip ise, 10 karşılaşmadaki 16 golünün 8’ini, 46-60 ve 61-75 arasında filelere gönderdi. Yanal’ın öğrencileri, Cimbom’un üretkenlik açısından en etkili olduğu anlarda 2 defa topu ağlarında gördü.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de bugün, saatler 19.00’u gösterdiğinde hayat duracak. Futbolseverler gözlerini, F.Bahçe-G.Saray derbisine çevirecek. Süper Lig’in iki devi, 2013-14 sezonunda ligde ilk kez kozlarını paylaşacak. Sarı lacivertliler derbiyi kazanırsa, ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını 9’a çıkaracak. Cimbom galip gelirse, puan farkı 3’e inecek. Beraberlik ise kimseye yaramayacak. Maçın rakamsal analizine göz attığımızda, F.Bahçe ve G.Saray’ın gol atıp-yediği dakikalar öne çıkıyor. Yanal’ın öğrencileri, maçlara gollü başlamalarıyla dikkat çekiyor. Mancini’nin talebeleri, soyunma odası dönüşünde rakiplerini avlıyor.

SKOR AÇISINDAN KRİTİK YARIM SAAT

F.BAHÇE 24 golün 13’ünü maçların ilk ve son 15 dakikaları ile uzatma diliminde kaydetti. Aynı yarım saatlik dilimde G.Saray, rakiplerine gol şansı tanımadı. Buna karşın Aslan, 10 karşılaşmadaki 16 golünün 8’ini, 46-60 ve 61-75 arasında ağlara yolladı. Sarı lacivertliler, Cimbom’un en üretken olduğu anlarda topu sadece 2 defa ağlarında gördü.

AVANTAJLARI

FENERBAHÇE

Haberin Devamı

1- Taraftar desteği ve Galata-saray’a karşı evinde tam 14 senelik yenilmezlik serisi...

2- Rakiplerine oranla maç kadrosunda daha az eksikleri var. Tek eksik cezalı Alper...

3- Ersun Yanal’ın anjiyo sonrası takıma dönmesi ek motivasyon sağlayabilir.

DEZAVANTAJLARI

1- Ligde son 3 derbide Galatasaray’ı 1 kez mağlup etmeleri baskı oluşturabilir.

2- G.Saray’ın kaybetme lüksü var ama Fenerbahçe yenilirse yarışta tökezler.

3- Kadıköy’de yakalanan yenilmeme serisi, takım üzerinde baskı yaratabilir.

Duran toptan vuruyorlar

derbİ öncesi iki takımın attığı gollere baktığımızda, Fenerbahçe’nin duran toplarda rakibine oranla çok daha etkili olduğu göze çarpıyor. Öyle ki sarı lacivertliler, 24 golünün 10’unu korner, frikik veya penaltıdan kaydetti. Köşe vuruşları sonucunda 7 defa ağları sarsan sarı lacivertliler, serbest vuruştan 2, penaltıdan 1 gol buldu. 1 gol de ceza sahası dışından geldi.

Aslan sınıfta kaldı

Bu rakamlar, G.Saray’da düşüş gösterdi. Sarı kırmızılılar, 1 defa penaltıdan fileleri salladı. Korner organizasyonlarının hiçbirinde gole ulaşamadı. Aslan, serbest vuruşlardan da sadece 1 gol atabildi. Buna karşın Cimbom, ceza sahası dışından atılan şutlarla 4 gol kaydetti.

Haberin Devamı

SAHANIN EN PAHALISI BURAK

BU akşam derbide F.Bahçe ve G.Saray’ın yıldızları arasında en değerli isim Burak olacak. Tecrübeli golcü, 18 milyon Euro’luk değere sahip... G.Saray’da en ucuz bonservisli isim ise, 100 bin Euro ile kaleyi koruyacak olan Eray İşcan... Fenerbahçe’de en değerli isim 14 milyon Euro’yla Sow, en ucuzu ise 1.5 milyon Euro ile Mert Günok.

ASLAN’IN EN DEĞERLİLERİ

FUTBOLCU BONSERVİS
Burak Yılmaz 18 milyon Euro
Wesley Sneijder 17 milyon Euro
Fernando Muslera 16 milyon Euro

ASLAN’IN EN UCUZLARI

FUTBOLCU BONSERVİS
Eray İşcan 100 bin Euro
Aykut Erçetin 200 bin Euro
Ufuk Ceylan 300 bin Euro

FENER’İN EN DEĞERLİLERİ

FUTBOLCU BONSERVİS
Moussa Sow 14 milyon Euro
Raul Meireles 12 milyon Euro
Emenike 12 milyon Euro

Haberin Devamı

FENER’İN EN UCUZLARI

FUTBOLCU BONSERVİS
Mert Günok 1.5 milyon Euro
Selçuk Şahin 2 milyon Euro
Joseph Yobo 3.5 milyon Euro

Yanal 11 yıldır G.Saray’ı yenemiyor

F.Bahçe’nin hocası Yanal, Manisa, Trabzon ve Eskişehir ile G.Saray’a karşı çıktığı maçları kazanamadı.

ERSUN Yanal, çalıştırdığı takımlarla G.Saray’a karşı uzun süredir galibiyet yaşayamadı. Yanal, G.Saray’a karşı son galibiyeti 2002’de G.Birliği’nin başında aldı, daha sonraki 13 lig maçında 3 puanı bir arada göremedi. Ersun Yanal yönetimindeki takımlar (Manisa, Trabzon, Eskişehir) ligde G.Saray ile yaptığı 21 maçın sadece 3’ünü kazanırken, 11 kez mağlup oldu, 7 kez de berabere kaldı.

AVANTAJLARI

GALATASARAY

Haberin Devamı

1- Galip gelirlerse, lider Fenerbahçe’yle farkı 3 puana kadar indirecekler.

2- Genç kaleci Eray İşcan, kendini kanıtlamak için ekstra biçimde motive olabilir.

3- Takımı sırtlayan golcü isim Didier Drogba çok formda...Son iki lig maçında da gol attı.

DEZAVANTAJLARI

1 - Sneijder ve kaleci Fernando Muslera gibi takımın iki önemli yıldız ismi derbide yok.

2- Kadıköy’de, Fenerbahçe karşısında galip gelememenin takımda yarattığı stres...

3- Fenerbahçe’ye kaybettiği taktirde 9 puana çıkacak olan aradaki farkın baskısı...

Cimbom ‘ortadan’ gülüyor

İKİ takımın, rakiplerini hangi atak yönünden yıktığına bakınca da çarpıcı detaylar ortaya çıkıyor. 16 gol kaydeden G.Saray, 11’ini rakip yarı alanın ortasından geliştirdiği ataklarda buldu. 2 gol, sağ kanattan gelişen, 3 golse sol kanattan gelişen ataklar sonucunda geldi.

Haberin Devamı

Sağdan daha etkililer

Fenerbahçe’de ise, atak yönüne göre bulunan goller oldukça eşit dağıldı. Teknik direktör Ersun Yanal’ın takımı, sağ kanattan geliştirdiği 9 atakta gole ulaştı. Soldan yaptığı 7 girişimde mutlu sona ulaştı. Rakip yarı alanın ortasından düzenlediği ataklarda da 8 gol attı.

GALATASARAY’IN EN GOLCÜ FUTBOLCULARI

BURAK YILMAZ

Yaş: 28
Ülke: Türkiye
Boyu: 1.88 m
Kilosu: 81 kg
Mevkii: Forvet

FELIPE MELO

Yaş: 30
Ülkesi:
Boyu: 1.83 cm
Kilosu: 73 kg
Mevkii:
Orta saha

DROGBA

- Yaş: 35
- Maç: 15
- Şut: 63
- İsabetli şut: 28
- Pas: 407
- Sarı kart: 3
- Kırmızı kart: 0

Yıldırım’ın 4. derbisi

DEV maçın hakemi Bülent Yıldırım, daha önce 3 F.Bahçe-G.Saray maçı yönetti. Bu maçların ikisi berabere biterken, 1’ini G.Saray kazandı. 19 yıldır hakemlik yapan Yıldırım, bugüne kadar F.Bahçe’nin 34 maçını yönetti. Sarı lacivertliler 22 galibiyet, 9 yenilgi ve 3 beraberlik aldı. Bülent Yıldırım, Cimbom’un 29 karşılaşmasını yönetirken Galatasaray, 16’sını galibiyet, 5 mağlubiyet ve 8 beraberlik elde etti.

Çıkıp yüreğinizle oynayın

G.SARAY’da, F.Bahçe derbisi öncesi Metin Oktay Tesisleri’nde birlik ve beraberlik yemeği vardı. Futbolcuları akşam yemeğinde başkan Ünal Aysal, 2. başkan Özkan Olcay ve icra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan ziyaret ederek moral verdi.

‘O yürek var’

Futbolcularla yenilen yemekte başkan Aysal teknik direktör Mancini ile de sohbet ederek durum değerlendirmesinde bulundu. Aysal yenilen yemeğin ardından futbolculara, “Derbi ayağınızdan daha çok yüreğinizle oynayacağınız bir maç. Sizde o yürek var” dedi.

MUSLERA ERAY’I ÖZEL HAZIRLADI

G.SARAY’ın, Fenerbahçe ile oynayacağı dev derbiden önce en çok konuşulan ve performansı en çok merak edilen isim olan genç kaleci Eray’a en büyük destek Muslera’dan geldi. Muslera, Eray’a “Sahaya konsantre ol. Sadece topu düşün” dedi.

SNEIJDER iZiN ALARAK ÜLKESiNE GiTTi

KRİTİK derbide oynamak istediğini Mancini’ye iletmesine karşın sağlık ekibinin onay vermediği Wesley Sneijder, özel izin alarak milli takım iznine erken çıktı. Yıldız futbolcu, Kadıköy’deki derbiyi, ülkesi Hol-landa’da izleyecek. Sneijder, ülkesinde tedavi de olacak.

Ujfalusi G.Saray’a güveniyor

G.SARAY’ın eski kaptanı Tomas Ujfalusi, Bugün TV’ye konuştu. Ujfalusi, “Kalbim her zaman olduğu gibi G.Saray’la. Arkadaşlarıma güveniyorum. G.Saray her zaman zor koşullarda sonuç almıştı. Kadıköy’ün atmosferini biliyorum, kolay olmayacak. Son dönemde Cimbom derbilerde iyi sonuç alıyor. Tek temennim G.Saray’ın derbiyi kazanması” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!