Aşut: Eğitim öncelik olmadan sorunlar çözülemez

Güncelleme Tarihi:

Aşut: Eğitim öncelik olmadan sorunlar çözülemez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 14:28

Aşut: Eğitim öncelik olmadan sorunlar çözülemez

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye'de sosyal ve ekonomik anlamda gelişmenin yolunun eğitimden geçtiğini beilrterek "Eğitim öncelik olmadan sorunlar çözülemez" dedi.
MTSO Başkanı Aşut, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı olan PISA ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye'deki öğrencilerin PİSA testlerine göre 'başarısız' bir görüntü çizdiğini vurgulayan Aşut, şöyle devam etti:
"Matematik alanındaki başarı sıralamasında yaklaşık 65 ülke içinde 50’incı sıradayız. 2012’de 43’üncü sıradaydık. 2015 sonu itibariyle 7 sıralama daha düşmüşüz. Fen alanında 2012 yılında 43’üncü iken 2015’te 52’nciliğe düşmüşüz. Kendi ana dilini okuma ve anlama becerisinde ise 2015 itibariyle 41’den 50’nci sıraya düşmüşüz. Elbette sadece öğrenci sayısı Yunanistan’ın nüfusundan fazla olan bir Türkiye’nin eğitim sorunlarını çözmek kolay değil, buna yeterli bütçe ayırmak kolay değil. Ancak eğer her alanda top yekün tek çıkış yolu bu ise her şeyden fedakarlık yapıp eğitime, eğiticilerin eğitimine, alt yapıya ve bu vizyonu oluşturacak konulara gereken destek verilmelidir." 

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!