Astroloji

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Evreni bedeninizde algılamak

‘‘Yaşadığınız dünyayı ne derece hissediyorsunuz?

Ayağınızın altındaki toprak, soluduğunuz hava, içtiğiniz su ve bedeninizin ne derece farkındasınız?

Zihniniz, bedeninize dokunuyor mu?

Ve bedeniniz, dünyayı algılıyor mu?

İşte şu anda dokunuyor. Yani bu satırları okurken zihniniz bedeninize uzandı ve eminim onu hissetmeye başladınız. Bu iyi bir şey.

Aslında her an kesintisiz bir biçimde olması gereken bir durum. Ancak, ne yazık ki, zihnimiz bedenimizden uzak.

Ne baktığımızı görüyoruz, ne de kolumuzu, bacağımızı hissediyoruz. Hatta zihnimizin bile nerelerde dolaştığından haberimiz yok. Üstelik çoğu zaman böyle yaşıyoruz.

Farkındalığımızın dikkatimizle sınırlı olduğunu bilmiyoruz. Böylece bilmeden, anlamadan, hissetmeden yaşıyoruz. Tabii bunun sonucunda hafif bir meltem bile bizi savurmaya yetiyor. Şuursuzca sürüklenirken kaderimizin yaratıcısı rüzgara lanet ediyoruz.

Etrafımızda olup biten her şey kaderimizin bir parçası ve biz de bütün bunların kurbanı zavallı bir kukladan başka bir şey değiliz.

Peki gerçekten böyle miyiz?

Şayet bedenimizi hissetmiyorsak, altımızdaki dünya, üstümüzdeki gökyüzünden haberdar değilsek kesinlikle böyleyiz. Yani dışımızdaki bütün enerjilerin etkisiyle oradan oraya savrulmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Ve yapabileceğimiz bir şey olmadığını bilmek, buna inanmak, durumumuzu daha da bir çıkmaza sokmaktan, dünyadan ve kendimizden kaçmaktan başka bir işe yaramıyor.

Nedenini anlamadığımız korkular, baskı altına alan olaylar ve kontrolümüz dışında açığa çıkan duygularımız... Ve bütün bunların yönettiği insan... Zavallı biz. Nereye gittiğini, ne yaptığını bilmeyen, olayların ve duyguların sürüklediği insan...

Mükemmel bir donanıma sahip olduğu halde kendini zavallı hisseden insanın bu duygudan kurtulması mümkün değil mi?’’

Bu satırlar Hürriyet'in yeni ilavesi ‘‘Süper Cep’’ adlı ekin ‘‘Haftalık burçlar ve Gizli güçler’’ bölümünde yer alıyor. Her Cuma yayınlanan bu ekin yarınki sayısında ‘‘Beden, zihin ve dünyayı algılamak’’ başlıklı yazının içinde, evrensel enerjiyle dünyanın enerjisi arasında insanın nasıl bağlantı kurabileceğini anlatan pratik bir yöntem anlatıyorum.

Korku ve baskıları bu uygulamayla nasıl halledebileceğinizi öğreniyorsunuz. Tabii bununla birlikte sahip olduğunuz potansiyeli nasıl açığa çıkartabileceğinizi ve yeteneklerinizi kullanmaya başlayabileceğinizi de anlıyorsunuz. Merak edenler yarın Hürriyet'in yanında ‘‘Süper Cep’’ ekini alıp öğrenebilirler, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları