Aslı Çakır Alptekin her şeyini kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Aslı Çakır Alptekin her şeyini kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 08:09

2012 Olimpiyat Oyunları'nda doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl men cezası alan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, devletten şampiyonluk ödülü olarak aldığı 1000 adet Cumhuriyet Altını'nı da geri verecek.

Haberin Devamı

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) doping yaptığı gerekçesiyle altın madalyasını geri aldığı milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Türkiye'den şampiyonluk ödülü olarak aldığı cumhuriyet altınlarını da geri verecek.

Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi hakkındaki yönetmelik uyarınca, bireysel sporlarda olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanan milli sporcular 1000 cumhuriyet altını ile ödüllendiriliyorlar.

Alptekin de, 2012 yılında Londra'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda 1500 metre finalinde 4.10.23’lük derecesiyle birinci olup, olimpiyat madalyası kazanmıştı.

Madalyasının CAS tarafından geri alınmasıyla birlikte, Alptekin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden ödül olarak aldığı 1000 cumhuriyet altınının tümünü geri vermek durumunda.

Haberin Devamı

Aslı Çakır Alptekin her şeyini kaybetti

ALTINLAR, AYNI YARIŞTA İKİNCİ GELEN GAMZE BULUT'A VERİLECEK
Aslı Çakır Alptekin'in olimpiyatlardaki altın madalyasının iptali ile birlikte, bu madalya aynı yarışta 4.10.40’lık derece ile ikinci olan Gamze Bulut'a verilecek.

Gamze Bulut da, Türkiye Cumhuriyeti'nin başarılı sporcuları ödüllendirmeyi amaçlayan yönetmelik uyarınca, olimpiyat oyunlarında gümüş madalya kazandığı için 600 cumhuriyet altını ile ödüllendirilmişti.

Bulut, şimdi altın madalya sahibi olduğundan, Alptekin'den alınacak 1000 altının 400'ü kendisine verilecek.

Kalan 600 cumhuriyet altını ise devlete geçecek.

Aslı Çakır Alptekin her şeyini kaybetti

ATAKÖY'DEKİ SPOR SALONUNA İSMİ VERİLMİŞTİ
Olimpiyat şampiyonu olması nedeniyle Aslı Çakır Alptekin'in ismi İstanbul Ataköy'deki bir spor salonuna verilmişti.

Yetkililer, doping yüzünden madalyası geri alındığı için, Aslı Çakır Alptekin Atletizm Spor Salonu'nun da adının değiştirilebileceğini kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!