Aslanım salladı yıkamadı: 2-2

Güncelleme Tarihi:

Aslanım salladı yıkamadı: 2-2
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 07:41

Dünya devi Barcelona'yı elinden kaçıran Galatasaray, 110 bin kişilik Nou Camp Stadı'ndan puan çıkaran ilk Türk takımı oldu.

Haberin Devamı

Cimbom, fırtına gibi başladığı oyunda üstünlüğü eline aldı. Ümit Karan ve Fleurquin'in golleri 110 bin kişilik futbol arenası Nou Camp'ı dolduran İspanyollar üzerinde soğuk duş etkisi yarattı.

Canın sağolsun aslanım... Barcelona gibi bir dünya devine hem de Nou Camp gibi bir futbol arenasında kafa tuttun. Galibiyet hakkındı ancak olmadı. Hiçbir Türk takımının başaramadığını gerçekleştirdin ve çıkardığın puanla yüzümüzü güldürdün. Maçın henüz 4. dakikasında Ümit Karan'la yakaladığımız fırsat golün habercisiydi. Nitekim 1 dakika sonra istediğimize kavuştuk. Ergün sol ayağının dışıyla ceza alanına mükemmel bir orta yaptı. Ümit Karan, defans ve kaleciden önce davranıp ayağını soktu ve Cimbom'u öne geçirdi: 1-0.

27'de yüreğimiz ağzımıza geldi. Saviola ceza alanı içerisinde vuruşunu yaptı. Mondragon'dan seken topu, Hakan Ünsal uzaklaştırdı.

Cimbom coşmuştu bir kere, tutabilene aşk olsun... Dakikalar 41'i gösterirken Hakan soldan kesti, Ümit uçarak kafayı vurdu. Kaleciden dönen topu ceza alanında biten Fleurquin tamamladı. Skor, Barcelona: 0 - G.Saray: 2. Dünyalar bizim olmuştu. Soyunma odasına bu mükemmel sonuçla gitti Cimbom.

2. yarıda roller değişti. Overmars'ın oyuna girmesiyle canlanan Barcelona, taraftarının da desteği ile aradığı golü 49'da buldu. Overmars'ın ortaladığı topa Saviola ayak koydu ve farkı 1'e indiren golü G.Saray filelerine yolladı: 2-1.

Oyuna sonradan dahil olmasına rağmen başımıza bela olan Overmars, 2. Barcelona golünün de hazırlayıcısıydı. 66. dakikada Hollandalı futbolcunun pasında Rivaldo topu göğsüyle indirdi. Saviola bir kez daha araya girip, eşitliği sağladı: 2-2.

88. dakikada Overmars yüreğimizi ağzımıza getirdi. Altıpasta bomboş pozisyonda vurdu. Bereket, top çok iyi kullandığı sol ayağı yerine sağ ayağına gelmişti. Ve top üstten autu boyladı. Cimbom, 9 kişi tamamladığı karşılaşmadan 2-2'lik skorla sahadan istediğini alarak ayrıldı.

STAT: Nou Camp

BARCELONA: 1 Bonano (**), 24 Puyol (**), 17 Christanval (**), 4 P.Andersson (**), 23 Coco (**), 15 Rochemback (**), 14 (Dk.46 Gerard ***), 6 Xavi (**), 11 (Dk.46 Overmars ***), 8 Cocu (***), 7 Saviola (****), 9 Kulivert (**), 10 Rivaldo (**)

G.SARAY: 1 Mondragon (***), 35 Capone (**), 5 Emre (**), 3 B.Korkmaz (***), 57 Hakan (***), 15 Perez (**), 12 B.Akın (**), 13 (Dk.85 Sergen), 23 Fleurquin (***), 18 Ayhan (**), 8 (Dk.51 Suat **), 67 Ergün (***), 9 Ümit (***)

GOLLER: Dk.5: Ümit, Dk.41: Fleurquin, Dk.49: Saviola, Dk.66: Saviola

KIRMIZI KARTLAR: Dk.62 Capone, Dk.90 Hakan

SARI KARTLAR: Dk.24 Ayhan, Dk.34 Cocu, Dk.45 Rochemback, Dk.63 Ümit

HAKEMLER: Marcus Merk (*), Müller Heiner (**), Schraer Cristian (**)

Türk taraftarı beşinci katta

Barcelona-Galatasaray maçı için Nou Camp Stadı'na Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden, Türkiye'den ve ABD yaklaşık 100 kadar Türk taraftarı geldi. Sarı kırmızılı taraftarlar karşılaşmayı konuk takım için ayrılan ve stadın 5. katında yer alan tribünlerden izledi.

En ucuz bilet 70 milyon lira

Karşılaşmanın oynandığı 110.000 kişilik Nou Camp STadı'nda maç biletleri 220 milyon liraya kadar satıldı. Türk seyirciler karşılaşmayı yaklaşık 100 milyon lira ödeyerek izlerken, en ucuz bilet ise 70 milyon liradan satıldı.

Ergün: Kartlar oyunumuzu bozdu

G.Saraylı Ergün, hakemin çıkardığı kartların oyun anlayışlarını bozduğunu söyledi. Ergün, ‘‘İlk yarı iki gol bulduk. İkinci yarı ard arda 2 gol ve kırmızı kartlar oyunumuzu bozdu. Devre arasında maça 0-0'mış gibi başlayalım dedik. Fakat Overmars'ın oyuna girmesi kanadı çok zorladı. Bu grubtan çıkacağımıza inanıyorum.’’ dedi.

MAÇIN ADAMI: OVERMARS

İkinci yarıda oyuna giren Hollandalı futbolcu, Barcelona'yı ateşlerken, maçın kaderini de değiştiren isim oldu. Yaptığı bindirmelerle G.Saray'ın sağ kanadını felç eden Overmars, İspanyol ekibinin iki golünün de hazırlayıcısıydı.

MAÇIN SAYISI: 23+17

Oldukça sert geçen karşılaşmada Barcelona 23, G.Saray ise 17 faul yaptı. Daha çok faul yapan İspanyol ekibinde yalnızca 2 futbolcu sarı kart görürken, Alman hakem Cimbom'dan iki oyuncuyu saha dışına yolladı. ikisini de de sarı kart gösterdi.

Kader anı:62

İspanya'da tarihi bir başarıya hazırlanan G.Saray, 62. dakikada Capone'nin oyundan atılmasıyla sayıca azalırken, üstünlüğü de rakibine kaptırdı. Barcelona'nın beraberlik golü de Capone'nin gördüğü kırmızı karttan 4 dakika sonra geldi.

Ümit Karan'dan gol orucuna son

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Ümit Karan, Barcelona karşısında attığı golle, Avrupa'da 5 maçtır süren suskunluğunu bozdu. Şampiyonlar Ligi'ne fırtına gibi başlayan Ümit Karan, eleme turunda Vllaznia'ya 2, Levski Sofya'ya 1 gol atıp takımının 1. tur grubuna kalmasında önemli rol oynamıştı. 1. tur grubunda Lazio ve PSV'ye 1'er gol atan Ümit daha sonra suskunluk dönemine girmişti ve 5 maç fileleri havalandıramamıştı. 5. dakikada Barcelona filelerini havalandıran Ümit, Avrupa'da forma giydiği 292 dakika sonra golle tanıştı. Ümit böylece Avrupa'da bu sezon attığı gol sayısını da 6'ya çıkardı.

Sahayı suladılar

İspanyollardan saha tuzağı. Karşılaşmanın başlamasına 1.5 saat kala Nou Camp Stadı'nın zeminini sulayan Barcelonalılar, G.Saray'ın rahat top kullanmasını önlemek istedi. Ancak ne var ki, sarı kırmızılı futbolcular yere sağlam basarak bu tuzağa düşmediler.

B GRUBU PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y P

Barcelona 2 1 1 0 5 3 4

G.SARAY 2 0 2 0 3 3 2

Roma 2 0 2 0 1 1 2

Liverpool 2 0 1 1 1 3 1

20 ŞUBAT 2002 ÇARŞAMBA: Liverpool-G.Saray

Barcelona-Roma

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!