Aslanım Hamza

Güncelleme Tarihi:

Aslanım Hamza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

85 kilo güreşçimiz, 7 ay önce Polonya'daki Dünya Şampiyonası finalinde hakem oyunlarıyla yenildiği Rus Tschhwir'i bu kez Avrupa Şampiyonası'nda perişan etti ve altın madalyayı kazandı...

Grekoromende 85 kilonun tartışmasız bir numaralı ismi Hamza Yerlikaya, kariyerine bir Avrupa Şampiyonluğu daha ekledi. Tebrikler büyük şampiyon. Belarus'un başkenti Minsk'te devam eden 45. Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın 85 kilo finalinde Rus Sergej Tschwir ile karşılaşan Hamza, 7 ay önce Polonya'daki Dünya Şampiyonası'nda yenildiği rakibini bu defa perişan etti.

Karşılaşma öncesi rakibini iyi etüt ettiği her halinden belli olan Hamza, Polonya'daki hatalarını bu kez yapmadı. Vücudunu Rus'a yaklaştırmadı, başını eğmedi, sürekli ayakta tempo yaptı ve saldırarak yıldırma taktiği uyguladı. İlk pasiviteyi kendisi alan Hamza, tereyağından kıl çekercesine sıyrıldıktan sonra atak oyununu sürdürdü.

Rakibine pasivite verdiren Hamza, kollarını Rus'un beline doladı, tek puanlık çırptı. Ardından bir daha çırptı. Bir kez daha aynı oyunu yapıp 3-0 öne geçti. Ve son dakikada rakibini minderden kaçırıp, bir de ihtar puanı alınca maçı 4-0 kazandı. Hamza böylece bir büyük şampiyonada daha İstiklal Marşı'mızı tüm Avrupa'ya dinletti.

FILA'dan Şeref'in hakemlerine ceza

FILA üyeleri Şeref'in normal sürede kazandığı maçı uzatmaya götüren ve parterde büyük bir pozisyon hatasına göz yumulduktan sonra güreşçimizi mağlup eden hakemlerin dikkatini çekip ihtar cezası verdi. Finlandiyalı hakem Kari, Polonyalı Wajda ve Rumen Lazar'ı suçlu bulan FILA, bir kez daha aynı hatanın tekrarlanması halinde şampiyonadan men cezası verileceğini söyledi. Hakemler de daha sonra günah çıkararak, Türk heyetinden özür dilediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!